Інформаційна самооборона. Інфоманіпуляції

 

Правда, яку від нас довго приховували! Ці дані вже сколихнули світ. Секретне джерело у вищих іноземних інформаційних інстанціях повідомило, що…

Що не можна «клювати» на такі словесні приманки

Разом із Центром протидії дезінформації при РНБО презентуємо 6 серію  мультфільму про протидію дезінформації та фейкам під час війни.

Цього разу мова  про інформаційні маніпуляції, а саме:

Ø інформаційний «сандвіч» та клікбейт;

Ø довільну інтерпретацію статистики й досліджень;

Ø неправильний переклад;

Ø підміну понять;

Ø інсайди або зливи.

Матеріали будуть корисними кожному, хто бажає отримати нові знання на тему захисту інформації, а також для кого не байдужа доля України. Правильний вчинок українця, зокрема у цифровому просторі, наближає нас до перемоги, вчимося мислити критично!

Інформаційна війна триває і ворог намагається вплинути на нашу свідомість. Не довіряйте і не поширюйте сумнівну інформацію.

Проєкт «Доброчесність онлайн» започаткували Центр протидії дезінформації при РНБО України та Офіс доброчесності НАЗК. Ця ініціатива реалізується за підтримки Міжнародної фундації виборчих систем (IFES), Агентства США з міжнародного розвитку USAID Ukraine – USAID Україна, Міністерства міжнародних справ Канади та британської допомоги від уряду Великої Британії.

 

 


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

Винахідник приносить світло в'язням темряви. Всесвітній день абетки Брайля