Варто спробувати! Роздуми про волонтерство

 

«Волонтерам не платять не тому, що вони нічого не варті, а тому, що вони безцінні…» Шеррі Андерсон

Напевно, тобі траплялися новини про волонтерів. Вони одними з перших вирушають на допомогу в місця воєнних дій, стихійних лих та скупчення біженців, дбають про чистоту лісів і парків, доглядають людей у лікарнях і тварин у притулках. А чи цікаво тобі, що їх спонукає ставати волонтерами? Що вони роблять і чи схожа їхня робота на звичайну працю? Чому вона важлива, і хто всі ті люди, які за неї беруться? А може, тобі теж хотілося спробувати поволонтерити?




Волонтер — чи не найпопулярніше слово сьогодення, але чи всі знають його значення? І чи всі, хто допомагає іншим, можуть називати себе волонтерами? Адже, зараз чи не кожен українець є «вимушеним волонтером». 




Авторка книги «Варто спробувати! Роздуми про волонтерство» Саша Войцехівська простою дитячою мовою пояснює, хто такі волонтери і які цінності та навички потрібні для цієї сфери діяльності. У цій книжці ти знайдеш відповіді на багато запитань, пов'язаних із волонтерством, прочитаєш про його історію і засади. І, звісно, дізнаєшся, як можна стати волонтером. Ця книга надихає юних читачів на дії та допомагає їм розуміти, що навіть маленькі кроки можуть мати велике значення для інших і для світу в цілому.



Книга створена для тих: хто цікавиться волонтерством, кому до вподоби пізнавати щось нове, кому хочеться допомагати людям, хто є не байдужою особистістю.

З книгою ви гарантовано отримаєте: знання про волонтерство, багато цікавої інформації, цінне проведення часу, розуміння важливості допомоги іншим.

Вона також буде корисною для батьків, які хочуть виховати в своїх дітях почуття відповідальності, бажання допомагати іншим та розвивати активну громадянську позицію. Крім того, ця книга може бути корисною для вчителів та педагогів, які шукають матеріали для виховної роботи з дітьми та молоддю.

         Книга стане відмінним засобом навчання для дітей, які бажають розуміти та цінувати волонтерську працю, і відкриє перед ними шлях до активного та багатоцільового волонтерства.

Вчіть своїх дітей цінувати волонтерську працю та пізнавати її власними очима, а книга «Варто спробувати!» буде чудовим початком цього навчання.

«Варто спробувати!» — то книжка-розмова. Читач дивуватиметься, не погоджуватиметься й сміятиметься. І  хтось із читачів вигукне: «Таки варто спробувати!»



Саша Войцехівська – сучасна українська дитяча письменниця. Народилася у Кропивницькому. Має диплом інженера аерокосмічних систем управління. Авторка книжок: “Марусині важливі справи”, “Таємна рада вітрів”, “Ну придумай щось, Марку”. Наразі має в друці ще дві анонсовані новинки: “Варто спробувати! –  роздуми про волонтерство” й “Твоя різдвяна історія” (написана у співавторстві). Нині мешкає у Львові.

Приходьте до Чернігівської обласної бібліотеки для дітей та ознайомтесь з книгою Саші Войцехівської «Варто спробувати! Роздуми про волонтерство».

 

 

 


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

БЕЗПЕКА (ЦИ)ВІЛЬНИХ: Як не втратити зв’язок та Інтернет під час відключень електроенергії