Челендж про харчування

 

ЮНІСЕФ презентував інтерактивний урок про здорове харчування.

Харчування  впливає на наше здоров'я, як на фізичне так і ментальне. Особливо у часи стресу та пандемії COVID19. Саме тому зараз, як ніколи важливо підтримувати себе у формі та розвивати здорові звички, які допоможуть посилити стресостійкість організму. Менше напівфабрикатів, солодкого та трансжирів однозначно позитивно вплине на здоров’я в цілому та допоможе підтримати захист організму. 

Як навчити дітей, щоб здорове харчування стало їхньою звичкою? Що робити, якщо дитина їсть лише сосиски чи макарони? Чи справді дітям потрібні снеки?

Дуже важливо навчити дітей правильно харчуватися. Саме для цього і було створено інтерактивний онлайн-урок, який допоможе сформувати в дітей нові корисні звички. Він складається із трьох частин:

У першій частині можна дізнатися, як зібрати корисний ланч-бокс (на навчання чи на роботу) за принципом «здорової тарілки», де буде більше фруктів та овочів, менше субпродуктів і солодкого, та все одно вийде смачно.

         У другій частині – все про здоровий сніданок та харчові звички, які можна й потрібно змінювати, якщо вони загрожують здоров’ю (наприклад, гіпертонія, на яку страждає вже кожен третій-четвертий українець, – прямий наслідок неправильного харчування).

         Третя частина – здоровий перекус проти джанк-фуду (дослівно «сміттєва їжа» – снеки, чипси, попкорн, солодощі, газовані напої).

Під час уроку «Головне - що всередині» Перша леді та мати двох дітей Олена Зеленська, ведучий та батько двох дітей Олександр Педан, TikTok-блогери Єгор Малібаш та Анастасія Марків збиратимуть здорові сніданки, шукатимуть смачні та поживні альтернативи шкідливим перекусам та дослідять, як певна їжа та спосіб її споживання впливають на наше самопочуття і відносини.

https://www.youtube.com/watch?v=ZTbt5wUqPcs

Після перегляду можна  долучитися до челенджу «Мій здоровий сніданок #головнещовсередині» та «Вибір за тобою #головнещовсередині» у соціальних мережах Instagram i TikTok.

Для того, щоб взяти участь в Instagram, потрібно викласти фотографію або відео з рецептом свого улюбленого сніданку, приготовленого за принципом «Гарвардської здорової тарілки». Додайте хештег #головнещовсередині та позначте сторінку ЮНІСЕФ @unicef_ukraine, аби можна було б  поділитися вашим рецептом!

У мережі TikTok пропонується показати, як ви обираєте свій здоровий перекус. Публікуйте відео з власних кухонь чи магазинів із хештегом #головнещовсередині та приєднуйтеся до українських зірок, кухарів та лідерів думок, які підтримують челендж.

Проєкт створено в рамках комунікаційної кампанії #головнещовсередині ЮНІСЕФ в Україні за підтримки Embassy of Switzerland in Ukraine / Посольство Швейцарії в Україні

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла