БЕЗПЕКА (ЦИ)ВІЛЬНИХ. Безпечне поводження з газовими пальниками

 

Газові балони, туристичні плитки та пальники — ці прилади використовують українці, щоби приготувати їжу за відсутності світла й газу. Проте їх неправильна експлуатація може коштувати здоров’я та навіть життя.

Зберігайте чекліст і дотримуйтеся правил, щоб вберегти себе та близьких від надзвичайної ситуації :

Ø Купуйте виключно сертифіковану продукцію лише в ліцензованих точках продажу.

Ø Неухильно дотримуйтеся інструкції виробника. Завжди перевіряйте цілісність виробу.

Ø Газовий пальник розрахований для використання на відкритому повітрі. Якщо пальник використовується у приміщенні, де живуть люди, там обов’язково має бути вентиляція.

Ø Не допускайте потрапляння на пальники чи балони сонячних променів та тримайте їх подалі від дії високих температур.

Ø Використовуйте лише спеціалізований посуд, призначений для приготування їжі на пальниках та туристичних плитках.

Ø Великі газові балони рекомендовано використовувати лише у приватному секторі. Розміщувати їх в багатоповерхівках та високих будинках заборонено!

Ø Газові балони обслуговуйте лише у спеціальних організаціях, категорично заборонено самостійно наповнювати балони чи ремонтувати їх.

     Інформаційна кампанія «Безпека (Ци)Вільних», покликана підвищити обізнаність мешканців громад щодо питань цивільного захисту. Кампанію втілює Internews Ukraine у співпраці з ДСНС України та за підтримки Проєкту HOVERLA / проєкт USAID в Україні.

Завдяки інформаційній кампанії мешканці громад дізнаються про правила безпечної поведінки як вдома, так і на вулиці. Кампанія охопить такі теми, які стануть в пригоді цивільному населенню щодня: безпечне поводження з електроприладами, газовими приладами, генераторами, безпечне пересування в темну пору року та взимку, підготовка до відключень світла, газу, води чи зв’язку та ін.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла