«Дерево вітру» від французької компанії New World Wind

 

Останнім часом ми розмірковуємо, де знайти енергію, якщо звичайні джерела перестануть працювати, купуємо генератори та зовнішні акумулятори.

А чи існують інші варіанти? Так. Французька компанія New World Wind створила «Дерево вітру» – невеличкий вітрогенератор, який вловлює навіть найслабше повітря та перетворює його рух на електроенергію.

Дерево складається з 3-5 сталевих стволів, що переходять у дрібніші гілки, на яких кріпляться 18-30 листоподібних вітряних турбін.


Дерево можна посадити будь-де: на власній ділянці, поряд з дорогою, в громадському парку або в саду. Йому необхідно лише 11 метрів простору, до того ж – вітряк не створює шуму, адже турбіни працюють за механізмом прямого приводу, без ременів або шестерень.

Енергії, яку створює таке дерево, вистачить на 83% споживання французького домогосподарства без кондиціонера, або для 15 вуличних ліхтарів чи 16364 км заряду для електромобіля.

А ще посадка модульного дерева зекономить 864 кг вугілля або понад 600 літрів палива на рік.

New World Wind створює різні види таких вітряків. Наприклад, дерево Aeroleaf має дуже низький стартовий поріг швидкості вітру – 2,5 м/с, завдяки чому працює ± 300 днів на рік. Вартість такої моделі – від 50 тис.доларів.

Також є моделі Modular Tree та Bush – вони трохи менші за розміром та коштують дешевше, від 29 тис. та 21 тис. доларів відповідно.

Як вам такий спосіб видобутку енергії? Здається, круто, хоча й доволі дорого.

 

 

 



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла