Проєкт психологічної підтримки ПОРУЧ

 

Проєкт ПОРУЧ — це онлайн та очні групи психологічної підтримки для підлітків та батьків, чиє звичне життя зламала війна. Психологи працюють для того, щоб досвід кожного та кожної не залишився непереборною травмою на все життя.

Нам усім важко переживати війну, але тобі може бути найважче. Тому ЮНІСЕФ запускає підтримку для тебе — онлайн-групи ПОРУЧ, де ти зможеш:

Ø Поділитися переживаннями про події навколо тебе та у твоїй країні

Ø Відчути підтримку інших учасників групи та фахівців

Ø Знайти способи, як підтримувати себе і близьких у складні часи

Ø Просто спілкуватися з однолітками та бути у спільноті людей, які розуміють і підтримують одне одного.


До роботи ПОРУЧ долучаються професійні психологи з навичками допомоги людям, травмованим війною, а також ті, хто готовий пройти підготовку і стати до надважливої у цей час роботи.

Онлайн-зустрічі відбуватимуться в ZOOM. У кожній із них  не більш як 10 учасників і ведучий-психолог. Участь у групах безоплатна. Кожна зустріч — 60 хвилин.

Під час зустрічей діти зможуть поділитися переживаннями про події, відчути підтримку інших учасників групи та фахівців, а також знайти способи, як підтримувати себе та близьких у складні часи, побути в спільноті людей, які розуміють і підтримують одне одного.

Психологи ПОРУЧ допомагають не лише підліткам, а й батькам, адже саме батьки мають не лише дати раду собі, але й підтримувати своїх дітей. У рамках проєкту діють також групи підтримки для вчителів, які зараз продовжують працювати з дітьми.  

Дорослі учасники обговорюватимуть, зокрема, як підтримати себе та близьких, як керувати емоціями в складні часи, як вгамувати біль і знайти себе в нових життєвих умовах, як планувати в часи невизначеності та де знайти ресурси для цього. Взяти участь можна за посиланням.

ПОРУЧ — спільний проєкт Міністерства освіти і науки України, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), Українського інституту когнітивно-поведінкової терапії та ГО «ВГЦ «Волонтер».

https://poruch.me

 

 


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

БЕЗПЕКА (ЦИ)ВІЛЬНИХ: Як не втратити зв’язок та Інтернет під час відключень електроенергії