Pizza. Готуємо вдома з дітьми


Найвідоміші європейські блюда


Пропонуємо разом з дітьми приготувати найвідоміше блюдо італійської кухні – піцу. І перш, ніж переглянути, як просто і доступно її зробити, давайте пригадаємо:

А що ви знаєте про піцу?
    Піца буквально підкорила світ, і, не в останню чергу, сприяла тому, що італійська кухня стала однією з найпопулярніших у всьому світі.
З’явилась ця страва декілька століть тому на Апеннінському півострові, сьогодні територія сучасної Італії. Саме слово «pizza» походить від 2 італійських слів: «piazza» яке – «площа» та «piatto» - «тарілка». Тому вона кругла.


Приблизно, років 200 тому, в одному з самих густонаселених міст Європи, Неаполі, пекарі стали нашвидку готувати блюдо для бідних – це були коржики з тіста, які зверху покривали шаром томатів, посипали орегано (сушеним майораном) і поливали рослинною олією, іноді зверху клали трохи сиру. Так з’явилася піца. Бродячі торговці складали її у високі мідні ящики, які носили на голові, і продавали на вулицях.  
Вважається, що існує тільки два види класичної неаполітанської піци – «Марінара» і «Маргарита». Перша названа на честь рибаків, які колись їли її на сніданок, а з другою пов’язана дуже цікава історія.



У 1889 році, король Умберто I і королева Маргарита вперше відвідали нещодавно об’єднану Італію і їх дорога пролягала через Неаполь. Легенда говорить, що їм набридли страви французької кухні, і королева попросила приготувати їй різні сорти піци. Пекар Раффаель Еспозіто приготував спеціально для королеви піцу з червоним томатним соусом, білим сиром моцарелою та зеленим базиліком, таким чином відобразивши кольори італійського прапора. Ця піца дуже сподобалась королеві і незабаром вона стала відома під назвою «Маргарита».

   Сьогодні, піца всесвітньо відомий продукт, який люблять по всьому світу. Звісно вона має свої особливості в різних регіонах: в Індії до неї додають маринований імбир, тофу, фарш з баранини, в Японії - вугрів та кальмарів, у Бразилії готують піцу з горошком, а костариканці додають до неї кокоси.  
Швидко і просто приготуйте піцу з юними кухарями.
І як кажуть італійці: «Buon appetito!».

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла