Надія є!


П’ять причин порадіти під час пандемії корона вірусу
Із поширенням коронавірусу по всьому світу для людей настали темні часи. Кількість інфекцій та смертельних випадків зростає, міста і навіть цілі країни закриваються, і багатьох людей примушують ізолюватися. Але у темному тунелі цих тривожних новин є також і проблиски світла, які дають людству надію. 

1. Зменшення забруднення

Із запровадженням через поширення вірусу карантину, у деяких країнах спостерігається суттєве зниження рівня забруднення.
У Китаї та на півночі Італії зафіксували значне падіння рівня діоксиду азоту – серйозного забруднювача повітря, який  
стимулює глобальне потепління - на тлі зниження промислової активності та поїздок на автомобілях.
І мірою того, як авіакомпанії масово скасовують рейси та мільйони людей по всьому світу працюють з дому, така тенденція спостерігатиметься і в інших країнах.

2. Очищення каналів

Тим часом мешканці Венеції помітили значне поліпшення якості води у знаменитих місцевих каналах. Вулиці популярного туристичного міста на півночі Італії спорожніли через карантин, внаслідок чого суттєво зменшився рух водного транспорту, що дозволило мулу осісти на дно.
Зазвичай каламутна вода стала настільки прозорою, що у ній тепер навіть можна побачити риб.

3. Добрі вчинки
Зараз можна почути безліч історій про панічні закупи та бійки за туалетний папір і консерви, але вірус також спонукає людей по всьому світу робити добрі вчинки.

Два мешканці Нью-Йорка за 72 години зібрали 1300 добровольців для доставки продуктів та ліків літнім та вразливим людям.
Facebook повідомив, що сотні тисяч людей у Британії приєдналися до місцевих груп підтримки, створених через поширення вірусу. Подібні групи почали формувати й у Канаді.
А в австралійських супермаркетах запровадили спеціальну "годину людей похилого віку", коли старші покупці та люди з інвалідністю можуть спокійно купувати необхідні речі.
Люди також жертвують гроші, діляться рецептами та порадами щодо тренувань, морально підтримують літніх людей у самоізоляції та перетворюють свої підприємства на центри роздачі продуктів харчування.

4. Об'єднаний фронт

В Італії, де запровадили загальнодержавний карантин, людей об'єднали життєствердні пісні, яких вони почали співати на балконах.
На півдні Іспанії інструктор з фітнесу показував вправи на низькому даху посеред багатоквартирного комплексу, мешканці якого виконували їх на своїх балконах.
Багато людей скористалися можливістю зв'язатися з друзями та коханими через телефонні чи відео-дзвінки, інші почали організовувати віртуальні зустрічі в клубах чи пабах за допомогою мобільних додатків.
Вірус також привернув увагу до важливості медичних працівників та інших людей, які працюють у ключових службах. Тисячі європейців з балконів та вікон аплодували лікарям і медсестрам, які борються з вірусом, тоді як студенти-медики в Лондоні зголосилися допомогти медпрацівникам у догляді за дітьми та домашніх справах.

5. Бум творчості
Оскільки мільйони людей опинилися у тривалій ізоляції, багато хто вирішив використати її для занять творчістю.
Користувачі соцмереж розповідають про свої нові захоплення, зокрема, читання, кулінарію, в'язання та малювання.
Публічна бібліотека у Вашингтоні організувала віртуальний книжковий клуб, а італійський шеф-кухар з мішленівською зіркою Массімо Боттура запустив Instagram-серію під назвою "Карантин на кухні", у якій показує любителям готувати свої рецепти.
Викладач мистецтва в американському штаті Теннессі організував онлайн-уроки для дітей, які сидять на карантині, щоб надихнути їх займатися творчістю вдома.
І хоча багато публічних закладів закрили, поціновувачі мистецтва можуть здійснити віртуальні екскурсії найбільшими світовими галереями, зокрема у паризькому Луврі та Ватиканському музеї, не виходячи зі своїх віталень.
А сіднейська обсерваторія в Австралії запропонувала віртуальний тур нічним небом.
Бажаємо всім бути здоровими, зберігати спокій, підтримувати інших, а ще гарно і цікаво проводити свій час, де б ви не були.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла