Комікс “Мій тато повернувся з війни” створений для сімей військових

 

В Україні видали комікс «Мій тато повернувся з війни», який пояснює дітям особливості спілкування з батьком, що повернувся з війни, допомагає зрозуміти його психологічний стан та сприятиме інтеграції в суспільство. Комікс допомагає розібратися в емоціях та стосунках, зрозуміти та вирішити конфлікти у родині, а також дає поради, як знайти спільну мову із ветераном.

Комікс «Мій тато повернувся з війни» створений на основі життєвого досвіду ветеранів та їхніх родин, які поділилися із авторами своїми історіями та рекомендаціями щодо налагодження стосунків.

Автором ідеї є військовослужбовець Ілля Шполянський, який задумав цей комікс ще 2015 року. Як ветеран і батько трьох дітей, він із власного досвіду знає, що таке адаптація до цивільного життя. Ілля Шполянський родом із Миколаєва і боронить Україну з 2014 року. Після широкомасштабного вторгнення росіян Ілля та його побратими повернулись до війська.

Головний герой коміксу — це рудий кіт Патрон. Він уміє розмовляти. Кіт пройшов зі своїм власником Костянтином — бойовим медиком — усі випробування війни й повертається разом зі своїм господарем додому у його сім'ю. І в момент, коли наростає напруга, коли з'являється нерозуміння, коли вже агресія б'є через вінця, кіт бере усе у свої пухнасті лапи й допомагає діткам впоратися із батьківським ПТСР"

До речі,  кіт не був вигаданим персонажем, це справжній кіт Іллі Шполянського, який був з ним на фронті у 2015 році і якого він забрав додому.




У коміксі йдеться про родину, де батько повертається з фронту додому. Він отримав поранення, його комісували. Чоловік служив на санітарному автомобілі, який перевозив поранених. Одного разу авто потрапило під обстріл, і його побратими загинули. 

Чоловік не може оговтатися від пережитого й постійно відчуває свою провину. Удома він починає запроваджувати військову дисципліну: будить дітей, коли ті сплять, муштрує їх, увесь час говорить про війну. Він різко реагує на голосні звуки, на те, що діти підкрадаються ззаду, закривають йому очі... Тобто йдеться про ситуацію, коли вчорашні військові не можуть порозумітися з родиною та оточенням у цивільному житті.


Книжка, з одного боку, у доступній формі розповідає, як правильно себе поводити з батьком, чого не слід робити, а з іншого – допомагає фронтовикові адаптуватися до мирного життя. За сюжетом, у якийсь момент рідні ненав’язливо підштовхують тата звернутися до центру ветеранів, де фахівці можуть надати психологічну та іншу підтримки.


Комікс “Мій тато повернувся з війни” створений для сімей військових та ветеранів  російсько-української війни, в першу чергу дітей 10 – 15 років включно.

В кінці коміксу, на дітей чекатиме цікава й захоплива подорож із героями коміксу у вигляді вебквесту. Після виконання цікавих завдань, переможці отримають унікальні подарунки.

Більше дізнайтесь за посиланням:

https://book.heroesukraine.org/?fbclid=IwAR2Lu5U1rpnuhNx5-6kvBvcituOuqediUcUvjABW5W-uL_hbReWqOx5a31c

 

 



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

Винахідник приносить світло в'язням темряви. Всесвітній день абетки Брайля