Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

 

Для українців створили антифейкову онлайн-гру «Хайп проти Правди». Учасники зможуть виграти два квитки на відвідини штаб-квартири НАТО в Брюсселі.

Центр інформації та документації НАТО  спільно з Центром стратегічних комунікацій StratCom Ukraine розробили онлайн-гру «Хайп проти Правди», яка допомагає покращити вміння відрізняти фейки та маніпуляції від правдивої інформації. Проєкт має на меті підвищити медіаграмотність української аудиторії та її стійкість до створеної росією дезінформації, зокрема пов’язаної з темою НАТО в Україні.

Протягом 10 хвилин у грі відбуватиметься активне експериментальне навчання. Гравець матиме завдання — постати у ролі фальшивого медіамагната і поширювати дезінформацію, забувши про етичні норми, відповідаючи на питання про цінності НАТО чи допомогу Україні.

Щоб досягти успіху в грі, потрібно вибирати варіанти, які є явно фальшивими, маніпулятивними та вводять в оману, адже так можна набрати якомога більше підписників і підняти свій рейтинг.

Через такі абстрактні, але водночас близькі до реальності сценарії учасники гри побачать, як фейки працюють у реальному житті, у який спосіб і за допомогою яких тактик та технік створюється маніпулятивний контент, а також до яких негативних дій можуть призвести такі дії. Наприкінці гри учасникам будуть надаватися поради стосовно того, як можна протидіяти інформаційній загрозі.

Пройти гру можна за посиланням:

https://hypevstruth.com.ua

У гравців є можливість виграти два квитки і особисто відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі та дізнатись всю цікаву інформацію з перших уст. Для цього після проходження гри слід заповнити форму для участі у розіграші.

 


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

План Джорджа Маршалла