20 коміксів за творами українських класиків

 

Інтерактивний проєкт «Українська література в коміксах», започаткований у 2022 році, цього року поповнився 15 коміксами за творами видатних українських письменників: Олександра Довженка, Василя Стефаника, Івана Котляревського, Пантелеймона Куліша, Івана Багряного та інших.

Загалом їх на сайті проєкту уже 20, https://ukrlitcomics.com.ua

Проєкт має на меті залучити до читання української художньої літератури старшокласників. Формат коміксу шляхом графічної візуалізації сюжетів художніх творів дає змогу ознайомитися з відповідним історичним періодом та простежити зв’язок із сьогоденням.

Ілюстрації до художніх творів у проєкті «Українська література в коміксах» покликані пробудити емоційний зв’язок минулого з теперішнім.

Над коміксом за твором «Intermezzo» працювали у період, коли стався вибух на Каховській ГЕС: ілюстрації, створені креативною дизайнеркою Оленою Черкун, водночас пов’язані із враженнями від подій на Херсонщині та з цитатами з твору.

Кожен комікс доповнений короткою анотацією з зазначенням жанру та роду твору, визначенням його теми, ідеї, проблематики, головних героїв. Для зручності користувачі можуть перейти до оригіналу твору та до спеціально дібраних додаткових посилань, серед яких кіно- та аудіоверсії, у тому числі виконані самими авторами. Також до кожного коміксу пропонується тест для самоперевірки засвоєних знань. Сайт «Українська література в коміксах» доступний у настільній та мобільній версіях.

Українська література — одна з найменш відомих англомовному читачеві, тому англомовний варіант онлайн-каталогу сприятиме ознайомленню з українською літературою як складовою культури України у креативній формі, що викличе інтерес до творів українських письменників.

Проєкт створено за сприяння Українського культурного фонду. Український культурний фонд сприяє творенню розвиненої екосистеми культури та креативності в Україні, яка уможливлює породження та розповсюдження в суспільстві нових сенсів та спільних цінностей, а також сприяє збереження культурної спадщини та розвитку української культури в контексті актуальних світових тенденцій.

 



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

Винахідник приносить світло в'язням темряви. Всесвітній день абетки Брайля