Увага світу до війни в Україні

 


Увесь світ підтримує Україну в її бажанні бути суверенною та вільною країною. І поки одні збирають кошти та передають їх у фонди допомоги, записуються у волонтери, збирають гуманітарну допомогу та навіть приїздять до України, інші виказують свою підтримку через мистецтво, інсталяціЇ та акції, закликаючи цивілізований світ протистояти жахливій агресії.





Інсталяція на підтримку України в Амстердамі. Фото – Валерія Заружко




Вуличне мистецтво на підтримку України в Амстердамі. Автор роботи художник NILS.







В українській пекарні «Malina Ukrainian Bakery» в Едмонтоні (Канада) в меню з’явилися  синьо-жовті вареники.






Ейфелеву вежу підсвітили синьо-жовтими кольорами на знак солідарності з Україною.






У небі Сіднея 8 травня можна було спостерігати символічний напис: UKRAINE ❤






У Лондоні, в галереї Тейт Модерн, відбувся благодійний вечір Brave Ukraine, організований Посольством України у Великобританії. Перед учасниками аукціону особисто виступив прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, а також президент України Володимир Зеленський по відеозв’язку .


Під час аукціону зокрема було продано флісову кофту Зеленського (Початкова ціна становила $ 50000, лот продали за  $ 90000) та керамічний глечик-півник, подарований Джонсону під час його прогулянки з Зеленським на Майдані Незалежності.


Центральний банк Естонії випустить монету номіналом 2 EUR, присвячену Україні. Це буде перший випадок, коли в дизайні естонської монети використають іноземний текст. Дизайн монети створила українка – студентка Дарина Тітова, яка виїхала з Харкова через війну і зараз навчається в Естонській академії мистецтв. Монета має надійти в обіг ближче до кінця 2022 року, але вже з літа буде в продажу в монетних наборах, яких виготовлять 40 тисяч. Виручені кошти Центробанк Естонії передасть українському Нацбанку.











Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла