Європа з нами: як фіналісти Євробачення закликали до миру в Україні

 


Ось і завершився конкурс Євробачення-2022, де виступили найкращі 25 учасників з усієї Європи. Серед них була й Україна, а саме – гурт Kalush Orchestra.  Хай говорять, що це лише пісенний конкурс, проте переможця тут визначають саме глядачі. А тому перше місце Kalush Orchestra — це насамперед потужний меседж, що світ з нами.

Відразу після закінчення виступу Kalush Orchestra соліст гурту Олег Псюк звертається до глядачів: «Я прошу всіх вас: будь ласка, допоможіть українському Маріуполю, допоможіть «Азовсталі» просто зараз».

Заклик Олега прозвучав на всю 200-мільйону аудиторію Євробачення.  За таке «грубе порушення» правил Євробачення наших музикантів могли б дискваліфікувати. Та байдуже! Адже саме на ці слова чекали від наших музикантів мільйони українців.


У своїх виступах Україні висловили підтримку такі країни, як Ісландія, Німеччина, Румунія, Литва та інші.

Румунія

Учасник від Румунії – співак WRS одним з перших лаконічно підтримав Україну, промовивши наприкінці своєї веселої пісні Llámame – "Продовжуйте боротися за свою любов і свободу!"

 

Ісландія

Тріо сестер з Ісландії Systur підтримували Україну й на церемонії відкриття Євробачення-2022, на бірюзовій доріжці, і на пресконференції, і в першому півфіналі – одна з виконавиць вийшла на сцену з зображення українського прапора на руці. Не стали Сігга, Бета й Елін зраджувати традиції й у фіналі. Після чуттєвої пісні Með Hækkandi Sól артистки підняли руки, утворивши пальцями "серця" і вигукнули: "Миру для України! Ми любимо вас".

Німеччина

Конкурсант з Німеччини Малік Гарріс  підтримав Україну. На головну сцену в Турині він вийшов з гітарою, а на ній – синьо-жовтий прапор з написом peace – "мир". Так, його трек Rockstars став для нас дуже особливим. Цікаво, що напередодні фіналу Малік Гарріс заспівав Stefania разом з Kalush Orchestra. Ця колаборація розчулює до сліз, адже німець слідом за реперами співав українською.

 

Франція

Делегація від Франції взагалі вдяглася в кольори українського прапора. У групі підтримки гурту Alvan & Ahez була дівчина у синій сорочці та хлопець – у яскраво-жовтій. Таку підтримку французи продемонстрували після того, як заспівали з Kalush Orchestra в дуеті.

 

Литва

Фантастична Моніка Лю, яка підкорила Європу ліричним синглом Sentimentai, підняла наш синьо-жовтий прапор у грін-румі Євробачення-2022. Раніше вона бажала Kalush Orchestra перемоги!



Пишаємося нашими людьми, дякуємо за підтримку іншим країнам. Усе буде Україна!



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла