Виставка українських художників у галереї Палацу Європи

 


У галереї Палацу Європи у Страсбурзі відкрилася виставка двох художників з Івано-Франківська Ореста Костіва й Віктора Бабака.

Це перший мистецький захід, проведений в Артклубі Ради Європи за останні два роки, відколи він був закритий через пандемію COVID-19. Представники Ради Європи наголосили, що відкриття виставки українських митців є чудовою ідеєю, яку РЄ цілком підтримує. Експозиція триватиме до кінця травня.



У галереї представлено по десять робіт кожного з авторів, які пропонуються до продажу. Очікується, що половина виторгу буде спрямована на допомогу українським музеям. Мінімальні ціни, зазначені у матеріалах виставки від 500 до 1000 євро за картину. За словами організаторів виставки, деякі з картин були створені вже під час війни і стали реакцією художників на її жахіття.

Організатори, представники місцевої асоціації PromoUkraina, наголосили, що зараз війна ведеться в тому числі проти культури і європейської ідентифікації України. Тому вони вирішили провести цю акцію на підтримку музеїв, які бережуть українську культуру й історію, щоб допомогти їм у тяжкий час.



Своєю чергою українські працівники Ради Європи, підкреслили: як і багато інших галузей, мистецтво в Україні потребує допомоги. За їхніми словами, в РЄ є багато колег, які беруть участь у різноманітних проєктах на підтримку України, зокрема, в медичній галузі, в організації гуманітарної допомоги, підтримці біженців. У Раді Європи сподіваються провести виставки й інших українських митців.

Джерело: УКРІНФОРМ

https://www.ukrinform.ua/rubric-culture/3474376-u-radi-evropi-vidkrilasa-vistavka-ukrainskih-hudoznikiv.html#

 Про митців:



Орест Костів народився 29 липня 1971 року в місті Радилові Рівненської області в сім’ї скульптора та живописиці Михайла та Людмили Костівих. Навчався у батька мистецтву, перейняв навички матері. Закінчив Інститут мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Працює здебільшого у стилі ліричного сюрреалізму.




Віктор Бабак народився в місті Івано-Франківськ, що на Прикарпатті. Мистецьку освіту здобув у дивовижному мальовничому гірському регіоні України, на Косівщині. Саме тут впродовж 1977 - 1981 років навчався у технікумі народних художніх промислів на відділі «художнє дерево». Працює в жанрі абстракції та реалізму. 




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла