Вкрадені. Сергій Корольов

 

Свого часу увесь світ із захопленням спостерігав за першим в історії запуском міжконтинентальної балістичної ракети, першим штучним супутником Землі, першим польотом людини в космос. Відтоді минуло більш ніж пів століття, та міжнародна спільнота й досі впевнена, що цей прорив у космонавтиці — заслуга «російського» вченого Сергія Корольова. Та насправді ж Корольов українець. Він народився в Житомирі й вчився у Києві.

Про те, що Корольов любить Україну і вважає себе її сином, чудово знали його колеги та друзі. Під час виходу космонавта Олексія Леонова у відкритий космос, той заспівав Корольову його улюблену пісню — «Дивлюся на небо та думку гадаю».

Донька Корольова згадувала, що батько часто наспівував вдома і інші українські пісні. У паспорті Корольова було написано, що він — українець, і те саме він написав у заяві на вступ у Київську політехніку.


Несподівано, у 1938 Корольова було заарештовано за начебто підривну діяльність та передачу технологій ворогам СРСР. Звинувачення було бездоказовим. У полоні НКВС Корольов зазнав жахливих тілесних тортур, у результаті яких йому зламали щелепу. Пізніше його відправили у заслання на Мальдяк, що у Сибіру. Корольов ніколи так і не зміг повністю відкрити щелепу, адже вона неправильно зрослась в умовах таборів. А тепер росія його називає “легендою”.



Навіть в умовах заслання Корольов продовжував розробки. Так, у спецвʼязниці НКВС, куди його перевели пізніше, він створив кілька моделей бомбардувальників, що активно вироблялися СРСР. Корольов пробув у вʼязницях 6 років. Через тривале заслання він заробив серйозні хвороби і у старості постійно лікувався.

Під час хірургічної операції з видалення поліпів Корольову не змогли вчасно ввести наркоз через дихальну трубку. Через зламану щелепу серце генія зупинилось. Навіть у офіційному повідомленні про смерть Корольова все одно назвали «Головним конструктором» і не розкрили його імені.


Історія Корольова — черговий приклад радянської та російської брехні.  Здобутки Корольова були вкрадені та присвоєні російською владою, щоб збагатити величність псевдоімперії та її вплив. Але правда завжди перемагає, і тому сьогодні Сергій Павлович Корольов всесвітньо визнаний геній. Ми повинні говорити про нього на весь світ, популяризувати його на міжнародній арені, пишатися і повертати своїх українських геніїв у спадщину України.

 

 

 


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла