Освітній анімаційний серіал «Вулиця Сезам» в Україні. Всеукраїнська програма ментального здоров’я

 

До ініціативи першої леді Олени Зеленської зі створення Всеукраїнської програми ментального здоров’я доєднуються нові партнери – анімаційний освітній проєкт, що є частиною глобального плану Sesame Workshop.


Піклування про ментальне здоров’я має перетворитися для українців на щоденну звичку. Провідником на цьому шляху покликана стати комунікаційна кампанія, яка стартувала в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я, ініційованої першою леді України Оленою Зеленською.

 «На тлі щоденних тривожних новин, ракетних атак, людського горя й біди питати в себе «Ти як?» наче не на часі. Але насправді психологічний добробут та розуміння того, що відбувається в нашому внутрішньому світі, на часі як ніколи», – зазначила дружина Президента.


З 27 березня щодня о 12:30 на українських телеекранах з'являтимуться відомі в усьому дитячому світі герої мультсеріалу Sesame Street – «Вулиця Сезам».

 Чарівні та безпосередні Елмо, Коржик та їхні друзі допомагатимуть дітям і батькам справлятися з кризовими ситуаціями.

Продовження легендарної анімаційної стрічки, що має багатомільйонну глядацьку аудиторію, розроблено спеціально, щоби підтримати здоровий душевний стан маленьких і дорослих глядачів, а також запобігти негативному впливу стресу на повсякденне родинне життя.

 Відеоролики сприяють розвитку математичних, наукових та соціально-емоційних навичок, а також вчать здоровому та безпечному способу життя, навичкам безбарʼєрного спілкування. Особлива увага приділяється потребам і досвіду дітей, які живуть в умовах війни.

Чому це вкрай важливо ? Бо 75% українських дітей після початку повномасштабного вторгнення Росії мають симптоми психотравматизації. І вкрай важливо допомогти їм стати розумнішими, сильнішими та добрішими.

У мультиках підіймаються такі теми:

Ø як продовжувати навчання в умовах війни;

Ø як впоратися з великими змінами;

Ø як долати травму внаслідок конфлікту чи кризи;

Ø як впоратися з відчуттям, коли ти далеко від дому;

Ø як пишатися собою попри все.


Серіал вже продублювали . Крім постійного щоденного ефірного показу на ПЛЮСПЛЮС о 12:30, його можна знайти на платформі Kyivstar ТБ. Контент доступний для абонентів усіх телеком-операторів України, відеотека з проєктом – безкоштовна.

 Відео розраховані на дітей віком від 3 до 8 років. Але творці циклу радять дивитися його ще й разом з дорослими – батьками, бабусями та дідусями або вихователями.

Як висловився про серіал канадський письменник і дослідник соціологічних феноменів Малькольм Гладуелл  «Вулиця Сезам» була побудована навколо єдиного та проривного інсайту: якщо ви можете утримати увагу дітей, ви можете їх навчати».

Елмо, Коржик та компанія казкових мешканців «Вулиці Сезам» з нетерпінням чекають зустрічі зі своїми маленькими українськими друзями.  

 Проєкт Welcome Sesame Workshop в Україні відбувається за підтримки USAID Ukraine - USAID Україна.

Відео під назвою «Дивитися, грати, навчатися» є першою у своєму роді бібліотекою освітнього контенту, яку фінансує The LEGO Foundation. Розроблені за участю світових експертів, ролики створені для забезпечення потреб дітей у кризових ситуаціях.


 


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла