Державний прапор на війні. Символ незламності і символ підтримки країн Європи

 

 

Український прапор – символ любові до рідної землі, національної ідентичності, символ того, що українці несуть у серці крізь все своє життя — спрагу до волі та Перемоги.

Прапор завжди вважався військовою святинею, під якою об’єднуються вірні своєму обов’язку воїни, з якою вони йдуть у бій. Нині із синьо-жовтим стягом воюють наші воїни на передовій, а волонтери невтомно працюють у тилу.

Український прапор відіграє особливу роль у відсічі, яку дає Україна російській агресії. Оборонці країни віддають життя за те, щоб державний прапор вільно майорів над усією Україною у її визнаних світом кордонах.

Як символ Перемоги та відродження з цих руїн, українські військові встановили і закріпили Прапор України, на острові Зміїний у Чорному морі . Прапор містить напис: "ГУР МОУ. Пам'ятай "русский военный корабль", острів Зміїний - це Україна!". 7 липня 2022 року.

        

Падають на землю та цілують прапор України. Обмін полоненими 11 червня 2023 року. До своїх родин поїхали полонені з Маріуполя, ЧАЕС, острова Зміїний, з-під Бахмута, а також захисники Азовсталі. Водночас вдалося повернути учасників операції, які летіли на гелікоптері на оточений російськими військами Азовсталь.


 



У селі Ізюмського району на Харківщині чоловік сховав два українські прапори, щоб ті не дісталися російським окупантам.

Він закопав стяги на городі приблизно на початку квітня, а після деокупації села попросив українських захисників викопати банку.

Столичний художник Саша Корбан намалював на стіні в Оболонському районі мурал, що символізує зусилля усіх, хто намагається зберегти цілісність і суверенітет нашої країни. «Завдяки неймовірним зусиллям наших воїнів ЗСУ, тероборони, волонтерів і всіх українців, які об’єдналися, ми стримуємо ворога, щоб він не зміг розірвати нашу рідну країну. І ми вистоїмо, ми переможемо!» – зазначив художник в коментарі до фото.

Президент Володимир Зеленський дарує Конгресу США прапор України, підписаний бійцями ЗСУ у Бахмуті. США, 21 грудня 2022 року.

Український прапор пошили  у місті Олександрія на Кіровоградщині. Тканину на стяг купили за гроші місцевої жительки Віри Вовк, яка втратила на війні онука. Денис Карпенко загинув 15 квітня внаслідок ракетного обстрілу російськими окупантами олександрійського аеродрому. Гроші, які в родині збирали йому на весілля, жінка віддала на потреби Збройних сил України. У вересні волонтери відвезли стяги під Херсон та передали бійцям 57-ї бригади.

Один прапор боєць з Олександрії поклав собі у бронежилет. Він воював з ним та вважав своїм оберегом. Потім з Херсона хлопців перекинули у Бахмут. Військові розписалися та віддали прапор Президенту, коли той приїжджав у Бахмут 20 грудня .

Люди в Європі  влаштовують акції та перфоманси, збираються на демонстрації із закликами до урядів своїх країн, збирають кошти на ярмарках, а також невпинно популяризують українську символіку та дбають про впізнаваність всього українського у світі.

На площах міст звучить Гімн України “Ще не вмерла України”, пісня “Червона рута”, гасла “Слава Україні! Героям Слава!”, а також майорять синьо-жовті прапори.

 

Мер Вільнюса Валдас Бенкунскас урочисто підняв прапор України на площі Лукішкєс. Український бойовий прапор, який замайорів у Вільнюсі, привезений з міста Бахмут, де відбувається одна з найбільш визначальних битв за свободу у Європі. Український прапор хоч і пробитий кулями, але живий, гордий і вільний, і це означає, що й кожен прапор країн Європи буде живим, гордим і вільним.

Німеччина. Під час акції на підтримку України і проти агресії Росії. Берлін, 30 січня 2022 року.

 Акція проти збройної агресії Росії щодо України біля російського посольства в Італії. Рим, 10 жовтня 2022 року.

28 лютого 2022 року копію Статуї Свободи у місті Кольмар (фр. Colmar), що у Франції, одягнули у синьо-жовтий Прапор України. Це рішення прийняв мер Ерік Страуман, таким чином демонструючи солідарність свого міста з українським народом.

Копія американської статуї у Кольмарі має висоту 12 метрів, її встановили у 2004 році.

Одна з найвідоміших архітектурних пам’яток Франції – Ейфелева вежа в Парижі – 23 лютого 2023  була підсвічена кольорами українського прапора до річниці повномасштабного вторгнення росії.

 

Вулицями Берліна 17 квітня 2022 проїхали сотні дорослих і маленьких велосипедистів, щоб висловити підтримку українцям. «Тихий» велопробіг — без чітких лозунгів та вимог, лише з прапорами України за плечима — тривав близько трьох годин. Учасники подолали звивистий шлях завдовжки у 27 км. Впродовж маршруту учасників радісно вітали перехожі, постійно чулися вигуки: «Слава Україні!».

Графіті на підтримку України, які з’явилися у різних куточках світу та не дають забути про війну. Особливо багато з'явилося у перші два тижні після початку війни.

Ці ж графіті після Перемоги України служитимуть нагадуванням світові про жахіття, які несе війна, і про самовідданість країни, яка стала на свій захист.

Прага, Чехія Автор: Chemis


Бют-о-Кай, Париж, Франція . Автор: seth_globepainter

Український народ вдячний кожній державі, що допомагає, за підтримку. Ми ніколи не забудемо про те, що ви для нас зробили! Разом до Перемоги! Слава Україні!

 






 

 


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

Винахідник приносить світло в'язням темряви. Всесвітній день абетки Брайля