Школярики, ви як?

 

Перший день у школі — радісний і тривожний момент, коли дітям потрібна підтримка. Початок навчального року змушує усіх нас хвилюватися, і це нормально. Адже до стресу, викликаного війною, додасться необхідність взаємодіяти з однолітками та вчителями, адаптуватися до навчання у нових форматах та умовах, знаходити спільну мову з батьками та опікунами. Усе це потребуватиме від школярів додаткових зусиль і може стати ще одним джерелом страхів, невпевненості у собі та переживань.

Як з цим справлятися, пропонують поговорити на першому уроці 1 вересня.

Урок на тему підтримки ментального здоров’я «ТИ ЯК? Повертаємось до школи!» для учнів 1-11 класів проведуть психологи Світлана Ройз, Катерина Тімакіна та Ілія Єлісей Касторних. Фахівці максимально доступно розкажуть дітям, як працюють наші емоції, покажуть прості вправи для заспокоєння у стресових ситуаціях, підкажуть, як подолати страхи й тривожність, пов’язані з початком навчального року.

Онлайн урок 1-6 клас:

https://megogo.net/ua/view/22559076-vseukrains-kiy-urok-z-mental-nogo-zdorov-ya-1-6-klasi-ti-yak-povertaiemos-do-shkoli.html?fbclid=IwAR3lCy4T2V9DR_BFrd7uXumzxmg8B38byDGJwSXqQYoVPaOEEaYAFpUVKSo

Онлайн урок 7-11 клас:

https://megogo.net/ua/view/22559076-vseukrains-kiy-urok-z-mental-nogo-zdorov-ya-1-6-klasi-ti-yak-povertaiemos-do-shkoli.html?fbclid=IwAR052oh0ikAJNW8h2QV-5-HrE4ldNhZJRPE_nOhgSO-mwAGBe5UQOZp0uCc

Сценарії та матеріали окремих уроків для 1-6 та 7-11 класів також містять практичну інформацію для вчителів, батьків та опікунів, яка допоможе підтримати дітей впродовж року. А ще — різноманітні ресурси з вправами й техніками психологічної самодопомоги, посилання на групи підтримки для освітян та онлайн-курси про вчителювання у час кризи.

1 вересня о 9:00 урок також транслюватимуть на відеосервісі «MEGOGO Освіта». Тож кожен охочий зможе приєднатися до розмови про роль ментального здоров’я, вміння піклуватися про себе та близьких.

Матеріали уроку розроблені у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої першою леді України Оленою Зеленською, у співпраці з Координаційним центром з психічного здоров’я при Кабінеті міністрів України, Міністерством освіти і науки України, Асоціацією інноваційної та цифрової освіти, розділом «MEGOGO Освіта» від медіасервісу MEGOGO та за підтримки Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

Завантажити сценарій уроку: 1-6 клас

https://mon.gov.ua/storage/app/media/news/2023/08/29/Pershyy.urok.1-6.klasy.2023.pdf

7-11 клас

https://mon.gov.ua/storage/app/media/news/2023/08/29/Pershyy.urok.7-11.klasy.2023.pdf



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

Винахідник приносить світло в'язням темряви. Всесвітній день абетки Брайля