ПРОФІЛАКТУЙТЕ ВІЛ/СНІД - ЖИВІТЬ НА ВСІ 100%

 

ВІЛ-інфекція — це хронічне захворювання, що виникає внаслідок потрапляння в організм вірусу імунодефіциту людини. Вірус вражає імунну систему, порушує захисні функції організму й поступово робить його беззахисним. Та способи захисту від ВІЛ є. До того ж, вони абсолютно безоплатні.

Існує кілька шляхів передачі ВІЛ:

через кров і біологічні рідини;

статевий;

від матері до дитини.

Відповідно й проводиться профілактика ВІЛ-інфекції:

1.      Безпечний секс. Пам’ятайте, що секс має бути захищеним під час кожного сексуального контакту.

Тож належним чином та під час кожного сексуального контакту використовуйте презерватив - це один з найефективніших способів захиститися від ВІЛ та інших інфекцій, що передаються статевим шляхом.

2.      PrEP. Доконтактна профілактика (ДКП) інфікування ВІЛ, абоPrEP, - це додатковий до бар’єрної контрацепції метод профілактики для людей, які мають високий ризик інфікування ВІЛ. 

Детальну інформацію про PrEP, де його отримати, ви можете знайти за посиланням: https://prep.phc.org.ua


3. АРТ. Антиретровірусна терапія допомагає знизити рівень вірусного навантаження ВІЛ в організмі настільки, що його неможливо виявити при лабораторному обстеженні. Тим самим, ВІЛ стає неактивним в результаті АРТ і не може передатися статевому партнеру.

Тобто якщо у вас ВІЛ, ви регулярно приймаєте АРТ, ви досягаєте невизначального рівня вірусного навантаження, як результат - ви не можете інфікувати свого партнера/-ку. Йдеться про принцип "Не визначається значить не передається" (Н=Н).

4. Постконтактна профілактика ВІЛ. Після ризикованого контакту людина повинна якомога швидше звернутися до лікаря (але не пізніше ніж через 72 години) й отримати постконтактну профілактику інфікування ВІЛ.

Які контакти вважаються ризикованими? Такі, внаслідок яких могло статися інфікуваня ВІЛ. Наприклад, незахищені статеві контакти, контакти під час  професійної діяльності - поранення гострими інструментами, зброєю, забрудненими кров’ю або іншими потенційно небезпечними біологічними рідинами (йдеться про медиків, військових, правоохоронців).

 Пам’ятайте, що профілактика - найкращі ліки!

Джерело :

https://www.phc.org.ua/news/profilaktuyte-vilsnid-zhivit-na-vsi-100

 





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла