Український фільм здобув перемогу на міжнародному кінофестивалі у Чехії

 

Український фільм «Цей дощ ніколи не скінчиться» визнали найкращим на 23-му міжнародному кінофестивалі документальних фільмів про права людини «Один світ».

Фільм режисерки Аліни Горлової був знятий у 2020 році. Він розповідає про 20-річного Андрія Сулеймана, сина курда та українки. Через війну в Сирії родина переселилася на Донбас і потрапила в епіцентр нового конфлікту… Андрій стає волонтером Червоного Хреста в зоні бойових дій. Та після смерті батька рушає до Сирії, щоб поховати його на батьківщині.

         Від конфлікту в Сирії до війни в Україні — існування Андрія ніби обрамлене вічним потоком життя і смерті.

Авторка Аліна Горлова, досліджує саму природу війни, намагається зрозуміти, як вона починається і чому від неї неможливо втекти. Тут стали можливими візуальні рими між КПВВ Станиця Луганська і пунктом перетину між Сирією та Іраком Пешабор, між голими горами в Іракському Курдистані – та відвалами породи у промислових містах Донбасу.

        Фільм є копродукцією України, Латвії, Німеччини й Катару, був профінансований Державним агентством України з питань кіно, Латвійським кіноцентром, фондами IDFA Bertha Fund та Doha Film Institute.

Світова прем’єра стрічки «Цей дощ ніколи не скінчиться» відбулася у листопаді 2020 року на найбільшому фестивалі документального кіно в Амстердамі. Там цей фільм отримав нагороду «Найкращий повнометражний фільм» в секції «Перша поява».

Крім того, у квітні-березні 2021 року «Цей дощ ніколи не скінчиться» представили на міжнародному фестивалі документального кіно про права людини Docudays UA.


        Стрічка «Цей дощ ніколи не скінчиться» також здобула головну нагороду – «Золоту лілію» за найкращий фільм на кінофестивалі goEast у німецькому Вісбадені.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла