Проходьте національний тест з медіаграмотності

 

Наскільки вправно ви боретеся з пропагандою, розпізнаєте маніпуляції та можете захистити себе від інформаційних небезпек?

Перевірте себе — проходьте щорічний національний тест з медіаграмотності, який організовує Національний проєкт з медіаграмотності «Фільтр» під час Глобального тижня медіаграмотності!

 Тест відбудеться 25 жовтня (середа) на платформі Typeform. Посилання на платформу опублікують на сайті та у соцмережах Фільтра напередодні тесту.

https://filter.mkip.gov.ua/prohodte-shhorichnyj-naczionalnyj-test-z-mediagramotnosti-ta-vygravajte-podarunky/

Платформа для проходження тесту буде відкрита чотири рази на день протягом 45 хвилин. Початок тесту — о 10:00, 13:00, 17:00, 21:00. Після проходження тесту вам автоматично висвітиться ваш результат, правильні відповіді будуть опубліковані 26 жовтня на сайті Фільтра.

 Учасники, які дадуть найбільшу кількість правильних відповідей за найшвидший час, отримають приємні подарунки! Пройти тест можна лише 1 раз — учасники, які пройдуть тест декілька разів, не зможуть претендувати на подарунки.

Сертифікати отримають лише «Гуру медіаграмотності». Зверніть увагу, якщо ви неправильно вкажете свою електронну пошту, організатори не зможуть надіслати вам сертифікат. Також переконайтеся, що ви правильно зазначили своє ім’я та прізвище. 

Переможців тесту оголосять 1 листопада у  соцмережах та на сайті Фільтра, а також надішлють їм сповіщення на електронну пошту. 

Національний тест з медіаграмотності — це частина заходів, присвячених Глобальному тижню медіаграмотності, який святкують у всьому світі 23 — 29 жовтня.

У 2022 році це була перша ініціатива в Україні, яка мала на меті об'єднати українців навколо теми медіаграмотності. У 2023 році — це вже традиція.

Національний тест з медіаграмотності реалізовується національним проєктом з медіаграмотності «Фільтр» Міністерства культури та інформаційної політики України  разом з програмою USAID Мріємо та діємо та проєктом «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність», які втілюються IREX in Ukraine, та разом з UNDP Ukraine / ПРООН в Україні за підтримки фінансування уряду Японії.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

Винахідник приносить світло в'язням темряви. Всесвітній день абетки Брайля