БЕЗПЕКА (ЦИ)ВІЛЬНИХ. Гра в Minecraft і навчання «Цивільна безпека та підготовка до надзвичайних ситуацій»

 

За даними ДСНС, Україна сьогодні є найбільшим мінним полем планети. 174 тисячі квадратних кілометрів, а це 30 % від загальної площі держави, потенційно забруднено та потребує розмінування. За площею – це більше, ніж територія Хорватії, Нідерландів, Бельгії, Швейцарії та Люксембургу разом узятих. Саме тому нині приділяють багато уваги освітнім проєктам, які можуть вберегти життя дітей і навчити їх обережного поводження з невідомими та вибухонебезпечними предметами.

Діти є вразливими у надзвичайних ситуаціях не лише під час війни, а й у мирний час. Вони частіше ризикують травмуватися чи поранитися, втратити родичів, для них існує більша ймовірність залишитися самотніми та безпорадними.

Дітей важливо готувати до надзвичайних ситуацій для того, щоб інформація, яку вони можуть отримати під час самої ситуації, не була шокуючою та травматичною.

Обізнаність дітей про ризики, пов’язані з надзвичайними ситуаціями, ладна убезпечити їхнє здоров’я та життя і після завершення бойових дій.

Для учнів 5 - 9 класів ДСНС спільно з фондом «Східна Європа» створили освітню програму –  онлайн-курс «Цивільна безпека та підготовка до надзвичайних ситуацій» .

Однак цей курс – нестандартний. Він поєднує елементи комп'ютерної гри Minecraft із навчальним матеріалом. Такий формат цікавіший для слухачів і сприяє легшому засвоєнню інформації.

Мета курсу – надати теоретичні знання з основ цивільного захисту та практичні навички реагування на надзвичайні ситуації. Лектор розповідає не лише про мінну небезпеку та про поводження з вибухонебезпечними предметами, а й про біологічний, хімічний захист, рекомендації під час обвалу будівель, пожеж та інших надзвичайних ситуацій.

Слухачі, які успішно опанують курс, отримають сертифікат про його проходження. Для цього необхідно скласти проміжні тести до лекцій та фінальний тест.


Цей онлайн-курс створено Фондом Східна Європа в межах Програми «Онлайн-заняття з безпеки для дітей» та став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА».

Курс – безкоштовний і доступний за посиланням:

https://courses.zrozumilo.in.ua/courses/course-v1:eef+EEF-028+sept2022/about

Пройдіть курс, та отримайте сертифікат!



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

Винахідник приносить світло в'язням темряви. Всесвітній день абетки Брайля