Це нормально, якщо твоя сім’я відрізняється від інших

Особлива дитяча книга за підтримки програми Європейського Союзу «Креативна Європа». Книжка Гайді Лінде «Олівія і два її життя» розповість про те, як бути щасливою дитиною навіть у непростих ситуаціях. Розлучення батьків і життя на дві хати, стосунки братів і сестер, дружба і шкільні клопоти та, звісно ж, магія Різдва.

Десятирічна Олівія проживає цілих два життя. Батьки дівчинки розлучені, і вона тиждень живе у тата, а тиждень — у мами.

Якщо у будинку тата завжди спокійно, чисто та охайно, то у маминому – гармидер, веселощі й багацько жителів (п’ятеро дітей, п’ятеро звірят і двоє дорослих!), усі зі своїми проблемами та запитаннями.

У домі мами мешкають й четверо синів її нового чоловіка Бйорна: близнята-непослухи Кім та Каспер, веснянкуватий та розумний Віктор і набурмосений старшокласник Рубен (у якого п-у-б-е-р-т-а-ц-і-я! – пояснює Бйорн). Спробуй знайти з усіма спільну мову!

Крім того, цікавим персонажем ще є собака Ковбаса: дуже ласкава, але разом із тим і страшезно лінива (а ще вона весь час пукає J).

Не дивно, що час від часу Оливці хочеться побути на тихому затишному «острівку» в тата і його дружини Луісе. А коли дівчинці стає надто нудно без звичного домашнього гармидеру та друзів – саме час повертатися до мами Лінн.

Втім, Олівія не сумує, а насолоджується своїм подвійним життям.

Щоправда, коли Олівія дізнається, що татова дружина має народити дитину, дівчинка починає серйозно переживати. Чи не любитимуть її тепер менше? Ще й у школі з’являється новенька учениця, яка перетягує на себе всю увагу…

Навіть у таких особливих обставинах життя Олівії наповнене радістю. Дівчинка каже, що хтось взагалі не має дому, а їй пощастило мати аж два. Шкільні проблеми і переживання через майбутню сестричку також згодом перетворюються на любов і важливий досвід. Та ще й напередодні Різдва!

Книгу про Олівію варто прочитати і батькам, і дітям як посібник з прийняття таких негативних емоцій, як заздрощі, ревнощі й страх стати непомітним, непотрібним, покинутим.

Батьки мають навчитися говорити зі своїми дітьми на такі теми, як розлучення, переїзд, поповнення у родині, страхи та очікування. І, можливо, саме «Олівія і два її життя» допоможе дітям та їхнім батькам поговорити на важливі теми. Адже щирість і довіра між рідними – такі цінні!

Книга наповнена Різдвяною атмосферою, солодким ароматом зими, дива і казки. Кращого часу для здійснення мрій годі й шукати! Давайте усі разом повіримо у зимові чудеса і не сумніватимемося, що усі наші заповітні бажання обов’язково збудуться!

 



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла