Приз Європи. Рада Європи нагородила Чернігів Прапором честі

 

Чернігів отримав спеціальну нагороду від Парламентської Асамблеї Ради Європи — Flag of honour.  Це одна з найвищих відзнак Премії Європи.

Новину повідомив на фейсбук-сторінці виконувач обов’язків міського голови Чернігова Олександр Ломако.

«Вітаю! Це спільна нагорода всіх чернігівців, міста Героїв! Це визнання наших результатів і змін в місті, визнання стійкості Чернігова в боротьбі за європейські цінності!», — написав Ломако.


Приз Європи заснований у 1955 році Парламентською Асамблеєю Ради Європи (ПАРЄ) у Страсбурзі для нагородження міст та муніципалітетів за активне просування європейських цінностей.

Щороку муніципалітети 47 держав-членів Європи беруть участь у конкурсі на здобуття Призу Європи, незважаючи на обсяг їхньої території та кількість населення.


Після Другої світової війни, нагорода миттєво зазнала широкого успіху. Після подій минулого і для встановлення та зміцнення нових дружніх зв’язків її лауреатами прагнули стати французькі та німецькі міста.

У 90-х роках, внаслідок змін у Східній Європі, до Ради Європи вступили нові країни, що дало можливість більшій кількості міст брати участь у конкурсі на отримання Призу Європи.

Популярність Призу Європи неупинно зростає і залучає все більшу кількість як маленьких містечок, так і великих міст європейських країн.


Приз Європи можуть отримати міста та муніципалітети, що сповідують європейські цінності, беруть участь у партнерських проектах, обмінах в галузі освіти, культури та спорту, організовують європейські заходи, є членами організацій муніципалітетів або місцевих органів влади, а також підтримують ініціативи солідарності.

Премія допомагає містам і муніципалітетам стати помітнішими на європейській арені та налагодити зв’язки з іншими муніципалітетами.

Переможці також отримують чек на 20000 євро, що дає можливість багатьом молодим людям відвідати європейські інституції у Страсбурзі.


Кожне місто чи муніципалітет, які прагнуть отримати Приз Європи, мають послідовно брати участь в конкурсах на наступні нагороди (від нагород найнижчого рівня до нагород найвищого рівня):

1. Європейський Диплом

2. Почесний Прапор

3. Почесна Відзнака

4. Приз Європи

 

Європейський Диплом.  Щороку отримують близько 30 міст. Офіційна церемонія вручення відбувається у Палаці Європи в Страсбурзі під час червневого засідання ПАРЄ.

Почесний прапор. Щороку переможцями в цій номінації стають 20-25 міст Європи. Член Парламентської асамблеї урочисто передає нагороду очільникам муніципалітету в присутності територіальної громади. Ця відзнака є необхідним здобутком для претендентів на Почесний знак та Європейський приз.

Почесна Відзнака . Щороку таку нагороду отримують 8-10 міст. Нагороду передає член Парламентської асамблеї.

Переможці організовують публічну церемонію з активним

залученням молоді на якій. Нагороду вручає (почесний)

член ПАРЄ.

Приз Європи Цю нагороду присуджують лише тим містам, які продемонстрували значні зусилля в просуванні євроінтеграційних ідей та взаєморозуміння між народами Європи. Її присвоєння є безумовною ознакою того, що місто органічно сприймається європейською спільнотою за своїм виглядом, прогресивною стратегією розвитку і сповідуванням загальноприйнятих людських цінностей. Вручають цю нагороду на території міста-переможця.

Під час публічної церемонії переможець одержує чек на 20 000 євро, призначений для молоді міста.

Приз Європи дає можливість місту або муніципалітету стати відомим та встановити міцні зв’язки з іншими європейськими муніципалітетами.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла