25 жовтня Європейська Комісія від імені ЄС виділила 600 мільйонів євро макрофінансової допомоги для України. Це другий та останній транш у межах поточної програми макрофінансової допомоги для України, якому передувало виділення першого траншу обсягом 600 мільйонів євро в грудні 2020 року.

Виділення даного Пакету має на меті допомогти партнерам протидіяти негативним економічним наслідкам пандемії COVID-19. Ця програма – яскраве втілення солідарності ЄС з його партнерами, щоб  допомогти їм у подоланні негативних економічних наслідків пандемії COVID-19.

Виділення траншу ґрунтується на позитивній оцінці Європейською Комісією прогресу української влади у впровадженні заходів, передбачених умовами програми макрофінансової допомоги, спрямованої на подолання наслідків COVID-19. Україна виконала всі вісім політичних зобов’язань щодо управління державними фінансами, урядування та верховенства права, покращення бізнес-клімату, а також секторальних реформ та реформування державних підприємств.

Україна також досягла прогресу у впровадженні узгодженої політики в межах асоційованої програми з Міжнародним валютним фондом (МВФ). Зокрема, це стосується значних законодавчих досягнень у судовій сфері. Міжнародний валютний фонд успішно завершив свою місію з перегляду програми  18 жовтня 2021 року.

Докладніше у прес-релізі: https://eeas.europa.eu/delegations/ukraine/106156/node/106156_en?fbclid=IwAR2aX-LNQs3sFBIh8TINRjuGWfgjU6h5357QFz5qqN1XZk50m6SsoSIRtjM


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла