Українська письменниця отримала премію Angelus

 

Лауреаткою премії Центральної Європи Angelus за твори, перекладені та видані польською мовою, стала українська письменниця Катерина Бабкіна.

Крім того, українська письменниця за підсумками читацького онлайн-опитування отримала Приз глядацьких симпатій імені Наталії Горбанєвської. Катерина Бабкіна отримає тримісячну стипендію на резиденцію у Вроцлавському домі літератури.

Катерину Бабкіну відзначили за книжку "Мій дід танцював краще за всіх". Вона отримає 150 тисяч злотих (понад 40 тис. доларів). Перекладач книжки, польський письменник і критик, Богдан Задура, отримає 40 тисяч злотих.


    "Мій дід танцював краще за всіх" — це серія оповідань про історію п'яти родин, діти з яких знайомляться в школі першого вересня в перший рік незалежності України та залишаються друзями на все життя.

Історії з книги зачіпають Голодомор, Другу світову, дев'яності й кілька хвиль еміграції - аж до війни на Донбасі.

Ця книжка в першу чергу про прийняття минулого та про те, як події та обставини впливають на нас незалежно від того, чи знаємо ми про них. Про тяглість і зв'язок поколінь, про втрати та про те, що завжди залишається можливість врешті стати щасливим.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла