LEGO не буде ділити свої іграшки на дівчачі і хлоп'ячі

 

Данський виробник іграшок Lego більше не поділятиме іграшки окремо «для дівчаток» та «для хлопчиків». Так компанія хоче боротися з гендерними стереотипами.

 

Виробник іграшок Lego оголосив, що працюватиме над усуненням гендерних стереотипів зі своїх іграшок після глобального опитування, яке замовила компанія, і виявила, що стереотипи обмежують ставлення до гри хлопчиків і дівчаток.

Датський виробник іграшок замовив звіт до Міжнародного дня дівчат ООН. Було опитано майже 7000 батьків та дітей віком від 6 до 14 років з Китаю, Чехії, Японії, Польщі, Росії, Великобританії та США.

Дослідники виявили, що хоча дівчата були впевненішими і прагнули займатися широким спектром видів діяльності, те ж саме не стосується хлопчиків. 71% опитаних хлопчиків побоювалися, щоб над ними не сміялися, якщо вони будуть гратися іграшками для дівчаток. Цього боялися і їх батьки. При цьому дівчатка набагато вільніше можуть бавитися іграшками, які призначені хлопцям, і це менше їх тривожить, як і їхніх батьків.

Дослідження показало, що батьки все ще заохочують синів займатися спортом, тоді як донькам пропонують танцювати та пекти.

Професор Джина Ріппон, нейробіолог та автор книги «Гендерний мозок» зазначила, що якщо дівчата не грають із Лего або іншими будівельними іграшками, то їхнє просторове мислення розвивається не так добре, а якщо хлопчики не грають із ляльками, то вони не набувають навичок виховання.

Керівник відділу продуктів та маркетингу групи Lego Group Джулія Голдін зазначила:

Ми наполегливо працюємо над тим, щоб зробити Lego більш інклюзивним… Наше завдання зараз - заохочувати хлопчиків і дівчаток, які хочуть грати з наборами, які традиційно вважалися «не для них».

Щоб заохочувати дітей грати різними іграшками, Lego не буде вказувати на своїй продукції «для дівчаток» або «для хлопчиків». На сайті виробника іграшки також не розділятимуть за статтю, натомість іграшки групуватимуть за темами.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла