Бібліотека «без дорослих» в Осло. Бібліотечний туризм

 

Бібліотеки – це особливі місця, де діти можуть читати, вчитися та творити.

Молодіжна бібліотека Deichman Biblo Tøyen – це бібліотека, орієнтована виключно на дітей віком від 10 до 15 років. Нагадаємо, що публічні бібліотеки Європи як правило відкриті для всіх.


Концепція бібліотеки «без дорослих» була новинкою для Норвегії. Метою було створити культурний простір, який би взаємодіяв із цільовою аудиторією в якомога більше способів, форм, кольорів та форм.

Автори проєкту  запитали дітей, чого вони хочуть від бібліотеки, і  зробили все можливе, щоб втілити їх ідеї. Вони хотіли збагатити досвід дітей, надихаючи їх та запрошуючи грати, взаємодіяти та відкривати.


Несподіваний реквізит та вражаючі візуальні ефекти оживили  бібліотеку. Хвилясті дзеркальні стіни, вантажівка в якості кав’ярні та садові тачки як стільці – це лише частина творчих деталей.


У бібліотеці також є сидіння від гірськолижних підйомників, які запрошують дітей заскочити та “відпустити” свій розум у подорож.

Малюнки на стінах нагадують відвідувачам більше про театр або тематичний парк, з можливістю вкластися на зручні подушки в куточку підводного човна, наповненому синім світлом, або гортати сторінки, сидячи в перукарському кріслі.


Простір наповнений відчуттям невагомості та легкості завдяки численним плаваючим елементам, в тому числі книжкові полиці.

Цей проєкт став справді унікальним, бо дозволив  задовольнити надзвичайно важливу цільову аудиторію. Як результат – це, мабуть, найзахоплююча бібліотека, яку ви знайдете.

Віртуальна екскурсія бібліотекою.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла