Що таке демократія?

 

Демократія — це набагато більше, ніж голосування на виборах!

15 вересня в Україні та світі відзначають Міжнародний день демократії. Це надзвичайно важлива дата, адже більшість розвинених країн на планеті є демократичними. І наша держава ось уже кілька десятиліть рухається шляхом утвердження принципів народовладдя.


Демократія – це такий лад, за якого люди вирішують спільно всі найважливіші проблеми, кожен може вільно висловлювати свою думку, а його права захищає закон.

Слово «демократія» походить від двох старогрецьких слів, що позначають «народ» і «влада», і традиційно переводиться як «влада народу».

Ця форма правління відома в історії чи не раніше, ніж інші форми політичної організації суспільства.


Місцева влада є найближчою до громадян, вона найкраще відповідає місцевим потребам.  Місцева демократія — це можливість кожного брати участь у вирішенні будь-яких питань місцевого значення. Місцева демократія дуже важлива.


Механізми демократії засновані на вільному волевиявленні народу, неухильному дотриманні прав і свобод людини, а також тісно пов’язані із забезпеченням правопорядку, стабільності та цілісності її інститутів і її моделі.

Неодмінна ознака демократичної держави — це участь у політиці представників народу як єдиного джерела влади.

Важливою засадою демократії є наявність загальних рівних і вільних виборів.


У Міжнародний день демократії українські військові, при підтримці партнерів, країн-членів НАТО стримують намагання Російської Федерації нав’язати світу свої «принципи демократії»: тероризм, анексія, військові злочини, тортури, фейкові референдуми, фальсифіковані вибори на окупованих територіях, системне порушення прав людини, знищення свободи слова. Сьогодні, наша Батьківщина, її Збройні Сили не на словах, а на ділі боронять демократію.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла