Весна й книжки в Лондоні! Український стенд на Лондонському книжковому ярмарку

 

 Україна долучилася до Лондонського книжкового ярмарку (The London Book Fair) – однієї із найбільших міжнародних бізнес-подій книжкового світу, що у 2024 році тривав із 12 по 14 березня. Український національний стенд організував Український інститут книги.

На масштабному міжнародному майданчику лунали голоси українців, а свої книги представили  8 українських видавництв:

«Видавництво Старого Лева»;

«Навчальна книга – Богдан»;

CP Publishing;

«АССА» ;

Tianachu;

«Ранок»;

«Наш формат»;

SNOWDROP.

Офіційне відкриття стенда відбулося 13 березня.


У межах українського стенду  13 березня відбулася дискусія «Power of people» про спротив України під час повномасштабної війни та про те, як він вразив західні країни, про важливість українського громадянського суспільства та про його вплив на збереження світової демократії.

В обговоренні взяли участь:

культурна менеджерка, письменниця, редакторка, директорка Українського Інституту в Лондоні, авторка книги «Смерть солдата, розказана його сестрою» Олеся Хромейчук;

культурологиня, проєктна менеджерка і кураторка у сфері культури та освіти, наукова редакторка, членкиня PEN Ukraine, керівниця освітньо-міжнародного відділу «Музею терору» Ольга Муха;

письменник, воєнний кореспондент, аналітик з великим досвідом роботи у сфері міжнародних відносин та дезінформації, автор книги «Війна у 140 знаках: як соціальні медіа змінюють конфлікт у XXI столітті» Девід Патрікаракос;

поетка, есеїстка, доцентка катедри культурології Українського католицького університету, запрошена лекторка Оксфордського університету, членкиня PEN Ukraine Ірина Старовойт;

старша кореспондентка з міжнародних питань британських газет The Guardian та Observer, лауреатка численних журналістських нагород Емма Грем-Гаррісон.


14 березня відбулася розмова «Despite the War: Challenges and Dynamics In Representing Ukrainian Literature Globally» між літературознавцем і перекладчем Уямом Блекером, письменницею Ніною Кур'ятою, письменницею, ілюстраторкою Тетяною Горюшиною та очільницею міжнародного відділу Українського інституту книги Ангеліною Трофимчук.


Український національний стенд відвідав тимчасово повірений у справах України у Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії Едуард Фесько.

Український національний стенд став місцем зустрічі українців у Лондоні.

Лондонський книжковий ярмарок – це одна з найбільших книжкових подій у світі. Щорічно Лондонський книжковий ярмарок відвідують понад 25 000 професіоналів видавничої справи. Цього року організатори пропонували відвідувачам понад 100 семінарських сесій за участі відомих видавців, письменників, ілюстраторів, перекладачів та лідерів думок із книжкової сфери. У межах події укладають угоди з купівлі та продажу прав на книжки.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

Винахідник приносить світло в'язням темряви. Всесвітній день абетки Брайля