Кібероборона. Програма про безпеку в цифровому просторі в ефірі «Українського радіо»

 

Кіберпростір, або ще цифровий чи віртуальний простір, став невід’ємною частиною нашого життя. Тут ми спілкуємося, комунікуємо, працюємо, купуємо товари та отримуємо послуги, проводимо дозвілля.

Але, як і в реальному житті, цей простір містить чимало небезпек: вплив некоректної або небезпечної інформації, фінансові шахрайства з використанням онлайн-технологій, різнопланові терористичні атаки, неконтрольоване поширення порнографії, інформації дискримінаційного характеру або закликів до тих чи інших видів ворожнечі (національної, расової, релігійної тощо).

Однак "praemonitus, praemunitus", або "попереджений ― значить озброєний". Володіючи необхідними знаннями та навичками, навіть у цифровому просторі можна убезпечитися від різних загроз.

В ефірі «Українського радіо» почала виходити програма «Кібероборона» про безпеку в цифровому просторі, про можливі ризики та загрози, а також різноманітні шахрайські пастки та злочинні схеми.

У перших випусках експерти дали поради, як не стати жертвою в цифровому просторі, розповіли про систему паролів, соціальну інженерію та аспекти безпечного користування соціальними платформами.

Завдяки цьому слухачі можуть підвищити рівень цифрової грамотності та бути більш стійкими до шахрайств.

Вмикайте Українське радіо щонеділі о 16:07 на вашій FM-хвилі або слухайте онлайн.

Перші випуски програми «Кібероборона» ви можете знайти за посиланням : https://ukr.radio/prog.html?id=1144

Проєкт реалізується у межах «Всеохопної інформаційно-просвітницької кампанії з протидії дезінформації», що впроваджується Українським радіо та Smart Angel у співпраці з експертними організаціями за фінансової підтримки Європейського Союзу.

 

 


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

Винахідник приносить світло в'язням темряви. Всесвітній день абетки Брайля