19 серпня Всесвітній день гуманітарної допомоги (World Humanitarian Day)

 

День проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 2009р. Відзначається в день, коли у 2003 р. стався вибух у штаб-квартирі ООН в Багдаді з метою нагадати про людей, які живуть в нужді та про необхідність забезпечити їм отримання допомоги, а також для підвищення інформованості громадськості про діяльність з надання гуманітарної допомоги у всьому світі.

Гуманітарна допомога - вид безвідплатної допомоги засобами для життя, що безкоштовно поширюються серед населення районів, охоплених гуманітарною катастрофою або тих, що перебувають на її межі.

Для умов озброєного конфлікту Міжнародний Суд визначив допустиму гуманітарну допомогу як «надання продовольства, одягу, ліків та іншої гуманітарної допомоги, за винятком зброї, систем озброєння, боєприпасів або іншого устаткування, автотранспортних засобів і матеріалів, які можуть бути використані для спричинення серйозних тілесних ушкоджень або стати причиною смерті».

ЄС разом із країнами-членами є провідним гуманітарним донором у світі.  


В Умовах війни  росії з Україною питання гуманітарної допомоги вирішується на міждержавному рівні.

Портал гуманітарної допомоги в Україні

https://help.gov.ua/?fbclid=IwAR3qaiGDh7waI4hhrNP3l-FxsgS08zZonPBHu_I7ULXTV_N6ABXc-v4JVaQ

- офіційний портал для тих, хто хоче надати Україні гуманітарну або фінансову допомогу для підтримки населення, бізнесу та держави в період протидії російській агресії.

Тут кожен, хто хоче підтримати Україну та українців, може отримати інструкцію, як це зробити.

Наведені адреси та телефони хабів гуманітарної допомоги в областях України, перелік іноземних хабів.

Працює державна гаряча лінія для охочих надати гуманітарну допомогу населенню або підтримати українських військових та бійців територіальної оборони.

Для дзвінків з України (безкоштовно): 0 800 202 600.

Для дзвінків з інших країн (номер також може використовуватись для дзвінків з України за тарифами оператора): +380 44 237 00 02


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла