Василь Стус із «Джавеліном» та Ліна Костенко з автоматом

 

Проєкт українського стартапу Awesomic «І словом, і ділом» («The League of Information Warriors»), що зображає українських літераторів як військовослужбовців, здобув премію Red Dot у категорії «Brands & Communication Design».

 «Війна йде на всіх фронтах, включно на культурному. Наші письменники, культура, мова – це все допомагає тримати оборону на інформаційному фронті. А його активність допомагає реальному фронту», – сказав один із співвласників Awesomic Роман Севастьянов.

Цей проєкт – комунікаційна кампанія про силу слова та інформації. Вона мала надихнути людей боротися на інформаційному фронті в російсько-українській війні. Авторка проєкту – дизайнерка й ілюстраторка Юлія Кузнєцова. Вона зобразила відомих українських письменників та філософів як воїнів, що захищають свою землю зі зброєю в руках: Василь Стус із «Джавеліном», Ліна Костенко з автоматом та Григорій Сковорода з мінометом.


 креативністю (і ми це успішно робимо). Напевно, митцю потрібно відчувати сильні емоції, бути у вкрай надскладних умовах, щоб створити щось важливе. Моя робота з’явилася під час повномасштабної російської агресії, геноциду мого народу –  напевно, це і робить її такою особливою», –  розповіла ілюстраторка.

Проєкт «І словом, і ділом» також представлять у Музеї дизайну Red Dot – найбільшої у світі колекції досягнень сучасного дизайну в Німеччині.

 


 Стартап Awesomic заснували у 2020 році українці Роман Севастьянов і Анастасія Павлишина. З Awesomic працювало понад 1370 клієнтів зі всього світу, переважно із США. Їх сервісом із пошуку дизайнерів користуються понад 200 стартапів Y Combinator і сам фонд YC, Lift99, а в минулому – People.ai та Restream.

Red Dot Design Award – одна з найпрестижніших премій у дизайні, яку з 1954 року вручає інститут Центру дизайну землі Північний Рейн–Вестфалія, Німеччина. У різні часи премію отримували Apple, Google та Sony.

 

 


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла