Читай та опановуй основи медіаграмотності ! Комікс «Чекери проти читерів»

 

В рамках  цьогорічного  Глобального тижня медіа та інформаційної грамотності  Представництво ЄС в Україні із задоволенням ділиться   новою книгою коміксів під назвою «Чекери проти читерів». 

У ній  дві головні героїні: Рита, талановита реперка та музикант, і Лора, вона ж  шахрайка з YouTube, яка вкрала останню пісню Рити та представила її як свою власну.

Це потішило шанувальників Лори в Інтернеті, а Риту роздратувало та розчарувало. Але у Рити є друг – його звати Богдан. Він прагне все перевірити і не з тих, хто легко здається.

Рита та Богдан розкривають грандіозне онлайн-шахрайство, роблячи це, вони діляться кількома порадами щодо перевірки фактів і реклами.

Як вони це роблять?

Чим допоможе їм бабуся Рити?

І при чому тут віолончель?

Про все це ви дізнаєтесь зі сторінок  коміксу.

Комікс розрахований на учнів середнього шкільного віку та буде цікавим усім, хто прагне опанувати основи медіаграмотності, навчитися розпізнавати поширені способи ошуканства і маніпуляцій в Інтернеті й соцмережах та протидіяти їм.

Книгу  підготувало Представництво Європейського Союзу в Україні та  Фільтр (  Національний проєкт з медіа грамотності ) разом з українськими фахівцями з медіаграмотності та критичного мислення.

Читайте комікс тут

https://filter.mkip.gov.ua/batkam/?fbclid=IwAR05Y_96KEIgfYrF_OFIq7HLkOTXLOEVydWuQAkY6DGwX9jAsrWhFaxxsBs

 


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла