Тварини в метро

 

Чи задумувалися  ви над тим, що наші домашні улюбленці мають права? Зокрема, право мандрувати зі своїм господарем?

Стандарти перевезення вихованців змінюються залежно від географії: десь у громадський транспорт їм заборонено вхід, а десь раді нарівні з іншими пасажирами.

Власників з тваринами до столичного метро не пускають. За правилами Київського метрополітену, скористатися послугами можна тільки із невеличкими котиками та песиками — і перевозити їх дозволено виключно у спеціальних контейнерах або клітках. Дорога відкрита лише для собак-поводирів, але за наявності спеціального сертифіката.

Які ж правила перевезення тварин у метро діють у інших країнах світу?

 

Чехія

У Празі правила перевезення тварин відрізняються залежно від виду транспорту та частини міста.

У метро собаки можуть подорожувати безоплатно з повідцем і намордником, а інші тварини — в клітці або переносках. Якщо перевізник дотримується обмежень за розмірами для маленького багажу (25×45×70 см) — платити не потрібно. В іншому випадку за перевезення слід буде заплатити 20 чеських крон.

Німеччина

У Німеччині домашнім тваринам дозволяється їздити в метро в переносках, а для великих собак потрібні повідці та намордники.

Однак правила залежать від міста. Наприклад, у Гамбурзі собак певних порід не допускають  у метро, тоді як у Берліні для великих собак потрібен квиток, вартість якого дорівнює половині звичайного квитка.

Британія

Кажуть, що в Лондоні найбільше дружня до тварин система перевезень у метро.

Собаки тут можуть їздити безоплатно, але на повідку. До того ж чотирилапим друзям заборонено користуватись ескалаторами – вони можуть пошкодити свою шерсть, кігті або шкіру. Власникам маленьких собак радять взяти їх на руки, а господарям більших порід, які не можуть підняти своїх улюбленців, радять обрати інший маршрут.

Намордник не є обов'язковим, але якщо собака виявляє агресію, то працівники метрополітену можуть відмовитися перевозити тварину.

Італія

В Італії домашні улюбленці можуть подорожувати в метро з деякими обмеженнями.

У Римі малі та середні собаки з повідком і намордником можуть їздити в першому та останньому вагонах. Собаки-поводирі їздять безоплатно, а для інших тварин потрібен квиток.

У Мілані діють схожі правила, але дозволяється їхати з однією собакою на вагон, за винятком годин пік (7:30-9:30 ранку і 17:30-20:30 вечора) — у цей час перевозити в метро тварин заборонено.

Австрія

Бути собакою-австрійкою чудово! До тварин тут ставляться як до членів родини.

У громадському транспорті чотирилапі друзі подорожують за півціни. Якщо у господаря є річний проїзний, то собаку можна брати із собою у метро або автобус/трамвай безкоштовно. Також безкоштовно можна їхати з твариною, якщо вона невеликого розміру і знаходиться у переносці.

Власники тварин за законом зобов'язані одягати намордники на своїх собак у всіх місцях з інтенсивним рухом, наприклад, у громадському транспорті, ресторанах або на заходах. А також  везти у вагоні поїзда або салоні автобуса собаку на повідку.

Крім того, всі собаки, великі чи маленькі, мають бути в намордниках або на повідку у громадських місцях Відня. Штраф за відсутність намордника – 50 євро.

При пересуванні містом, до речі, вимог до намордника немає: він необхідний лише у транспорті. У цьому виявляється гуманність та дружність австрійців по відношенню до тварин.

Польща

Громадським транспортом у Кракові можна їздити з собакою, тримаючи тварину на повідку й у наморднику. Розміститися потрібно так, щоб вона не заважала іншим пасажирам. Садити із собою поряд на сидіння – не можна.

Із собою потрібно мати ветпаспорт або дійсну довідку про щеплення собаки проти сказу. Окремий квиток для перевезення тварини купувати не потрібно.

Якщо ви перевозите собаку містом у власному авто, то не забувайте, що в Польщі не рекомендовано залишати тварину саму в автомобілі, особливо в спекотну погоду. Перехожі повідомлять про це екстрені служби . Якщо життю тварини буде щось загрожувати, то вони мають право розбити скло автівки.

Швеція

Швеція - одне з небагатьох місць Європи, де для собак передбачений простір. Шведські пси можуть гуляти без намордників, відвідувати ресторани, старі фортеці, ботанічні сади, мандрувати з господарем на будь-яких видах транспорту. Швеція, крім того, обмежує кількість часу, який собаки можуть проводити вдома на самоті  або у спеціальних контейнерах.


                                                                                            США

По всій території США правила для домашніх тварин подібні: маленькі собаки в переносках, як правило, можуть їхати із власниками у метро.

Зокрема, в Нью-Йорку в метро можна перевозити домашніх тварин, тільки якщо переноски не спричиняють дискомфорту іншим пасажирам. Виняток — службові тварини та собаки правоохоронних органів, але в цей список не входять тварини емоційної підтримки.


                                                              Франція

У Парижі людям  дозволено перевозити собак у метро – там правила навіть м’якші, ніж у Нью-Йорку. Маленьких собак дозволено перевозити у переносках, а більших собак, які не поміщаються у переноску розміром 45 сантиметрів, можна перевозити лише з повідком та намордником – для них потрібно буде придбати окремий квиток за зниженою ціною.

Іспанія

В Барселоні  собак не можна перевозити в метро у пікові години у будні дні – такі обмеження стосуються лише періоду з 11 вересня по 24 червня.  Собака повинна бути на повідку та мати намордник, а один пасажир може увійти до метро лише з однією собакою.

Друзі, ви знали про ці правила? 





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

Винахідник приносить світло в'язням темряви. Всесвітній день абетки Брайля