Як допомогти дітям самореалізуватися в житті

 

Міністерство цифрової трансформації та ГО «Навчай для України» створили новий освітній серіал «Як стати ментором для школярів?». Він допоможе опанувати менторські навички, необхідні для наставництва та підтримки дітей у мотивуванні вчитися.

Серіал «Як стати ментором для школярів?» створено, щоб якнайбільше вмотивованих дорослих змогли підтримати прагнення дітей вчитися та розвиватися в умовах війни.

Повномасштабна війна, дистанційна освіта, вимушений переїзд із дому — усе це впливає на результати навчання та психологічний стан українських дітей. Щоб допомогти школярам самореалізуватися та повернути мотивацію до навчання, потрібен наставник. Тому «Дія. Освіта» спільно з ГО «Навчай для України» запустила новий освітній серіал «Як стати ментором для школярів?».

Освітній серіал «Як стати ментором для школярів?» створено для того, щоб якнайбільше людей могли якісно підтримати школярів України, які зіткнулися з багатьма перешкодами на шляху до якісного навчання. Розвиток менторських навичок і використання їх для допомоги молодшим поколінням — це один з інструментів реального, відчутного впливу на українську освіту.

У межах проєкту у 12 серіях освітні експерти ознайомлюють з основами взаємодії наставника та довірених йому дітей, з інструментами побудови зв’язку з дітьми та ефективної комунікації з ними. Зокрема глядачі дізнаються:

що таке менторство та яка роль наставника в житті дитини;

як знання про роботу мозку можуть допомогти мотивувати дітей та сприяти їхньому розвитку;

про нові підходи в навчанні дітей і основи «Нової української школи» (НУШ);

що таке «Нова українська школа» (НУШ) та які завдання варто використовувати при роботі з дітьми.

 Освітній серіал буде корисний для всіх, хто хоче спробувати себе в ролі ментора. У ньому взяли участь сертифіковані та акредитовані тьютори, ментори, психологи, лідери думок.

Також серіал допоможе розвинути навички надання першої психологічної допомоги. Адже дітям, які перебувають у стані постійного стресу та тривоги через травматичні події, інколи складно впоратися з власними емоціями та переживаннями.

«Серіал є складником програми менторської підтримки для школярів України «СтудМентор». У такий спосіб ми хочемо підтримати прагнення молоді бути корисними та помічними для країни, тим самим популяризуючи ідею інтелектуального волонтерства», — зазначила проєктна менеджерка ГО «Навчай для України» Юлія Білик.

Серіал доступний для перегляду за посиланням:

https://osvita.diia.gov.ua/courses/how-to-become-a-mentor-for schoolchildren?fbclid=IwAR31TIE5W1c92NwsWfhYDrKyY9KOuojyPWC9HfnYswYEXS4SOFeSoxoaiKY_aem_AV7RlfI1sFuLmxanBgx_V85EoDmXFJ9LdGQeZjWvvvsyoFb8oKpk_lQ1fUQj6GaFloZME4qG_rug0fLcCICwFa7

Освітній серіал створено з ініціативи Міністерства цифрової трансформації України для платформи Дія. Освіта в межах реалізації Програми академічного менторства для студентів «СтудМентор» від ГО «Навчай для України», що впроваджується за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та фінансується Глобальним партнерством заради освіти (GPE).

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

Винахідник приносить світло в'язням темряви. Всесвітній день абетки Брайля