У Варшаві збудують бібліотеку на одній зі станцій метро

 

У столиці Польщі збудують першу бібліотеку, що розташовуватиметься в метро. Першу публічну бібліотеку в метро у Варшаві збудують у районі Таргувек. Бібліотека розташовуватиметься на станції Kondratowicza.

За словами міської влади, «це має бути інноваційна ініціатива, яка відповідає світовим трендам, спрямованим на читання у громадському транспорті».


Простір бібліотеки матиме відкрите планування, а дизайн меблів буде базуватись на сучасних технологіях. Полиці бібліотеки матимуть вигляд стрічок з хвилястими візерунками, що розтягуються по довжині кімнат.


Завдяки спеціальному маркуванню книг, це буде перший заклад, де будуть використовуватися сучасні рішення, такі як самоконтроль. Це дозволить читачам самостійно, без допомоги бібліотекаря, брати та повертати книги.

Всередині приміщення буде невелика рецепція, книжкова виставкова зона, галерея, місце зустрічі з авторами та зона для дітей і підлітків. У «Метротеці» також встановлять книжковий автомат, що дасть змогу брати книги напрокат 24 години на добу.

«Бібліотека, спроєктована в дусі ідеї бібліотеки в дорозі — тобто вам більше не доведеться спеціально планувати свій час для відвідування бібліотеки, адже вона буде вписана у вашу повсякденну рутину, наприклад, по дорозі на роботу, коли ви їдете в метро», — написав автор проєкту Гжегож Клода.

Відкриття «метротеки» запланували на другу половину 2024 року.

Візуалізації проєкту розробила студія GK-Atelier Grzegorz Kłoda.





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

Винахідник приносить світло в'язням темряви. Всесвітній день абетки Брайля