Список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду

 

Центр протидії дезінформації (ЦПД) спільно з Кібердепартаментом СБУ виявили мережу поширення ворожої дезінформації в соцмережі «ТікТок» та оприлюднили для громадськості перелік шкідливих каналів.

ТікТок зараз став основною платформою для роботи російської пропаганди на українську аудиторію.

Росіяни почали використовувати платформу «ТікТок», яка дає велике охоплення, приблизно з першої половини 2023 року. ТікТок зараз став основною платформою для роботи російської пропаганди на українську аудиторію.

Вони створюють значну кількість штучних акаунтів, деякі з них мімікрують під медіа, туди заливають відео з необхідними, часто примітивними, меседжами про українську владу, військових, головнокомандувача, ситуацію в країні. Вони спекулюють на багатьох чутливих темах, як ТЦК та мобілізація. Далі боти через алгоритм ТікТоку розкручують ці відео на широку аудиторію.

Алгоритм ТікТоку побудований таким чином, що активні заходи з бот-акаунтів на відео в перші секунди після його публікації можуть забезпечити його потрапляння в рекомендації. І завдяки цьому вони отримують широке охоплення населення України, зокрема «дуже часто людей з низькою медіаграмотністю».

З переліком ТікТок-каналів, що поширюють антиукраїнський ворожий контент, можна ознайомитися за посиланням: https://cpd.gov.ua/reports/spysok-tiktok-kanaliv-poshyrennya-vorozhoyi-propagandy/?fbclid=IwAR3EStYdsVOf45cwQTi2DqfwFuWCtaC2rdAGbY011DbsrqbTxCEv74ZtNB4_aem_AWAQD3o2OdN9_ZuewwiY1WS3wEEpvpR59lKVEK7k9v-u4zgUzVPLLv-0UnLkEtMVx0XXls4WcfGT1WXtieuQ9tSS

Наразі в ньому 83 такі канали.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

Винахідник приносить світло в'язням темряви. Всесвітній день абетки Брайля