«Дивна скеля». Камінь Куммаківі, Фінляндія

 

У природі існує безліч дивовижних і загадкових явищ: деякі з них створені руками людини, в той час як походження інших залишається невідомим. Одне з таких місць знаходиться на південному сході Фінляндії.

Камінь Куммаківі, що в перекладі з фінської означає «дивна скеля», знаходиться в глухому лісі. Щоб до нього дістатися, потрібно буде спочатку їхати по шосе, що з`єднує Іматра і Мікеле, а потім рухатися лісом.

Валун величезних розмірів дивним чином балансує на виступаючому з землі округлому камені. За деякими даними Куммаківі  вже кілька тисяч років. Дивно, що за цей час він так і не впав.

Існує дві різні версії, які пояснюють появу цієї дивної скелі. Згідно з першою версією, яка йде корінням у фінську міфологію, багато століть назад між людьми і велетнями почалися чвари через мисливські території. Протистояння вирішилося тим, що велетні встановили посередині лісу камінь Куммаківі. Таким чином вони давали людям ясно зрозуміти, де починаються території велетнів.

За другу версію відповідають вчені, які припустили, що камінь принесли в ці місця льодовики, а коли вони через кілька тисяч років відтанули, камінь залишився на тому місці, куди турботлива природа його помістила. Подібні природні явища можна спостерігати і в інших північних країнах.

Деякі туристи їдуть не тільки подивитися на фінську пам`ятку і сфотографуватися, але й для того, щоб доторкнутися до цього каменю. Вважається, якщо торкнутися Куммаківі, то це принесе удачу.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла