Як вберегти особисту інформацію в Інтернеті

 

Персональні дані кожної людини щохвилини наражаються на небезпеку бути вкраденими. Міжнародний день захисту персональних даних відзначається кожного року 28 січня як нагадування про небезпеку, що може торкнутися персональних даних кожної людини у мережі Інтернет.

Міжнародний день захисту персональних даних (Data Protection Day) відзначається у світі з 1981 року. Тоді Рада Європи відкрила для підписання Конвенцію «Про захист осіб у зв’язку з автоматизованою обробкою персональних даних».

Вперше у Європі цей День відзначили у 2007 році з ініціативи ради Європи. А у 2009 році Палата представників США прийняла резолюцію HR 31, якою проголосила 28 січня Національним днем приватності даних. Тож, з 2009 року цей день відзначається й у США.

Основна мета Дня – освітня – пропагування приватності і підвищення обізнаності про дієві способи захисту даних, мотивація людей сприяти захисту конфіденційності персональних даних.

Інакше кажучи, День захисту персональних даних потрібен у контексті наголошення на необхідності збереження кордонів приватності. Незважаючи на те, зараз у світі особисті межі стираються та нівелюється. Цей День відзначається у США, Канаді та 47 державах, що є учасницями Ради Європи.

 

 


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла