Європейська столиця волонтерства-2022

 

В італійській Падуї оголосили результати конкурсу на Європейську столицю волонтерства-2022. Переможцем стало польське місто Гданськ.

Цього року разом з Гданськом, за титул європейської столиці волонтерства боролися Мадрид (Іспанія), Ізмір (Туреччина) та Горіція (Італія).

Переможців обирало міжнародне журі, до складу якого входили ключові особи, пов’язані з волонтерством: представники NGO, організацій ЄС, а також приватні особи, які беруть участь у волонтерській діяльності. Гданськ отримав відзнаку за відданість, ініціативу, підтримку та діяльність на користь інших.

Столиця Поморського воєводства може похвалитися понад 16-річним досвідом роботи волонтерських організацій, численними ініціативами та великою майже 20-тисячною армією активних волонтерів. Крім того, опитуванням показали, що аж понад 60% жителів Гданська брали участь у волонтерській діяльності.

Ставши Європейською столицею волонтерства, Гданськ приєднався до грона таких міст як  Барселона, Лісабон, Лондон, Слайго, Орхус, Кошице, Падуя та Берлін, які були удостоєні цієї відзнаки в попередні роки.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла