«Зупиніть війну, відновіть мир, нехай здійсниться правосуддя!» Заява Президента ПАРЄ у 100-й день загарбницької війни Росії проти України

 


У заяві у 100-й день загарбницької війни Росії проти України Президент ПАРЄ Тіні Кокс знову закликав російську владу негайно припинити війну та виступив із рішучим закликом до відновлення миру на основі правосуддя та справедливості.

 

«Цим кричущим порушенням міжнародного права Росія перетнула червону лінію з Радою Європи і тому була вигнана з найстарішої та найширшої договірної організації Європи, яка зобов’язує держави-члени прагнути миру, підтримуючи верховенство права, права людини та демократію», – заявив Тіні Кокс.

«Сьогодні я знову закликаю російську владу – президента, уряд, парламент – і всіх громадян Росії негайно припинити цю загарбницьку війну проти нашої держави-члена України. Немає жодної причини продовжувати цю війну, яку ніколи не слід було розпочинати».

Президент ПАРЄ додав: «Від початку цього конфлікту десятки тисяч українських громадян і солдатів були вбиті, поранені або зазнали жорсткого поводження. Жахливі військові злочини були скоєні проти невинних мирних жителів. Мільйони людей були змушені покинути свої домівки і навіть свою країну. Масштаби руйнувань величезні.

Тисячі російських солдатів також загинули, а всі громадяни Росії втратили своє фундаментальне право на звернення до Європейського суду з прав людини, коли вони вважають, що їхні права не дотримуються російською владою».

Президент підсумував: «Кожен день цієї війни – це занадто багато. Кожен день, який вона триватиме, буде додатковим злочином проти народу та держави України і проти міжнародного права. Зупиніть війну, відновіть мир, нехай здійсниться правосуддя!»

*Неофіційний переклад, оригінальний текст заяви англійською

Джерело: Сайт Офісу Ради Європи в Україні https://www.coe.int/uk/web/kyiv/home


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла