Історичний саміт у Брюсселі

    

    У Брюсселі 23 та 24 червня 2022 року відбувся дводенний саміт глав держав та урядів країн Євросоюзу, ключовими темами якого стали російська агресія, а також надання Україні, Молдові і Грузії статусу кандидатів на входження до ЄС.
    Лідери ЄС обговорили останній розвиток ситуації стосовно російської війни проти України, включаючи її вплив на глобальну кризу продовольчої безпеки. Вони також поспілкувалися на тему   продовження підтримки Європейським Союзом України, що складається з економічної, військової, політичної та гуманітарної допомоги.  

    Окремо главами держав вирішувалось питання подання України, Молдови й Грузії на членство в ЄС. В оприлюдненому повідомленні нагадувалось, що Україна подала заявку на вступ до ЄС 28 лютого 2022 року, а Грузія і Молдова зробили такий крок 3 березня 2022 року. 

    І ось нарешті історичне рішення для України ухвалено! Наша держава отримала статус  кандидата на вступ до ЄС. 

    Згодом у своєму Twitter‘i голова Європейської комісії  Урсула фон дер Ляєн так прокоментувала рішення Єврокомісії: «Українці готові помирати за європейську перспективу. Ми хочемо, щоб вони жили з нами європейською мрією». 

    Вітаємо Україну і українців з цією перемогою, яка нині нам так потрібна! 







 



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла