«Embrace Ukraine» – обійми Україну, Амстердам!

 

21 червня 2022 року у столиці Нідерландів, місті Амстердамі, відбувся міжнародний благодійний телемарафон на підтримку України «Embrace Ukraine – #StrivingTogether». Вже втретє українські та європейські артисти зберуться на одній сцені з доброчинною метою. Перший відбувся у столиці Польщі місті Варшаві, другий – у столиці Німеччини, місті Берліні. 

О 21:00 за київським часом  на Музейну Площу в Амстердамі вийшли найпопулярніші зірки Європи, яким в різний час вдалося підкорити сцену найголовнішого пісенного конкурсу «Євробачення». Вони виступили перед багатомільйонною аудиторією задля консолідації європейської спільноти довкола теми готовності України стати частиною родини ЄС.  Подія відбулася напередодні засідання Європейської ради у Брюсселі саме з цього приводу.  

 Крім цього, зі сцени в Амстердамі у форматі розмови з ведучими виголосила промову Президентка Європарламенту Роберта Мецола, яка спеціально прилетіла в Нідерланди.

Традиційно, організатори заходу збирали кошти на закупівлю медичного обладнання для закладів охорони здоров’я, що надають допомогу пораненим та постраждалим внаслідок повномасштабної війни рф в Україні, а саме – хірургічних рентген-апаратів С-арки. Фандрейзинг (процес залучення грошових коштів та інших ресурсів (людських, матеріальних, інформаційних тощо), які організація не може забезпечити самостійно, та які є необхідними для реалізації певного проєкту або своєї діяльності в цілому) відбуватиметься через глобальну ініціативу UNITED24, а всі донати (добровільні подарунки або пожертвування (у вигляді грошей, речей, послуг або ідей) для певної мети)  будуть автоматично перераховані на рахунки НБУ, закріплені за Міністерством охорони здоров'я. 

Ведучими заходу зі столиці Нідерландів, де в історичному центрі міста у форматі open-air відбуватиметься масштабний концерт з українськими та закордонними зірками найпопулярнішого пісенного конкурсу Європи, стануть Тімур Мірошниченко, який наразі веде «Сніданок з 1+1», та Катерина Осадча, авторка соціального проєкту «Знайти своїх», незмінна ведуча «Голосу країни» та «Світського життя». 

Хедлайнером благодійного телемарафону став гурт Kalush Orchestra з піснею «Stefania», яка отримала  перемогу в міжнародному пісенному конкурсі  «Євробачення 2022» . Фронтмен гурту Олег Псюк розповів, що хоч пісня «Stefania» не була спочатку присвячена подіям війни, він сам почав асоціювати її з ненькою-Україною:  «Колись я присвятив цю пісню мамі, а коли почалася війна, вона набула нового змісту. Хоч у ній ні слова про війну, але багато хто почав асоціювати пісню з матінкою Україною. До того, суспільство почало називати її гімном нашої війни. Якщо «Stefania» тепер є гімном нашої війни, я хотів би, щоб вона стала гімном нашої перемоги». СЛАВА Україні! 

 

Kalush Orchestra - Stefania (Official Video Eurovision 2022)

 










 



 

 




     

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла