День захисту дітей в Україні цього року проходить в умовах війни

 



Щороку в перший день літа, 1 червня, в усьому світі святкується Міжнародний день захисту дітей. Втім, цього року він – особливий…

         Рішення про створення такого свята було прийнято під час сесії Міжнародної демократичної федерації жінок 1949 року в Парижі. Заснування такого дня ініціювали через те, що в багатьох країнах світу залишилося чимало дітей без батьків та даху над головою після Другої світової війни.

         Вперше Міжнародний день захисту дітей відсвяткували в 50 країнах вже наступного 1950 року. Відтоді подія стала однією з наймасштабніших у всьому світі. Головна мета свята -  привернути увагу громадськості, урядових установ та організацій до проблем, що спрямовані на реалізацію різноманітних заходів для забезпечення добробуту дітей в світі.


    Існує навіть окремий символ цього дня - зелений прапор, на якому зображена планета Земля, а довкола неї - фігурки дітей різних рас та національностей.

День Захисту дітей в Україні цього року – особливий, бо проходить під час війни, коли багато дітей втратили домівку, батьків, спокій, покинули рідні міста.  Зазвичай в цей день кожне місто готувало розважальну програму для дітей. У школярів починалися літні канікули, і вони разом з батьками відвідували виставки, кафе та атракціони. Але все це перекреслила загарбницька війна росії проти України. Нині на захисті наші найкращі люди : Захисники України, рятувальники, лікарі, волонтери. Вони рятують життя, боронять від зла, відвойовують щасливе майбутнє не тільки українських дітей, а й усієї України, всього світу. 

Діти - це наше майбутнє, наш сенс життя і наше щастя. Нам би хотілося, щоб  вони про війну і ворожнечу дізнавалися тільки з книжок і ніколи не побачили ці біди наяву.  Бажаємо дітям всього світу, щоб завжди яскраво світило сонце, життя дарувало приємні подарунки, а вночі на чистому небі для них сяяли мільйони красивих зірок.

Дякуємо всім, хто захищає дітей і наближає нашу Перемогу і Мир!


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла