Ура! Готуйте свої смартфони та ноги до прогулянок

 

Чи знаєте ви, що спільного між Берліном, Мюнхеном, Києвом і Чернівцями? А може ви б хотіли прогулятися «німецькими» Києвом і Чернівцями та «українськими» Берліном і Мюнхеном? Тепер це можливо завдяки міжнародному проєкту «Інший ракурс» / «Anderer Blickwinkel».

Проєкт і мобільний додаток «WalQlike», де розміщені маршрути, дають змогу дізнатися більше про українсько-німецькі відносини, їхню історію й культуру, життя українців у Німеччині й німців – в Україні, а також подивитися на знайомі вулиці та звичні будівлі під іншим ракурсом.

         Маршрути, які перенесуть вас у часи Лесі Українки й Володимира Винниченка, а потім ― у сучасний берлінський бар «Медуза». Ви дізнаєтеся, коли запустили перший електричний трамвай у Києві, хто з українських художників розіграв мюнхенську публіку і який український фільм дав назву берлінському кінотеатрові.


 Пройшовши квестовий маршрут, ви дізнаєтесь,  яку проблему киян у 18 ст. вирішив німець Йоганн Ґейтер і чому Стівен Спілберг міг би зняти свій всесвітньовідомий фільм «Список Шиндлера» у Чернівцях. Ви дізнаєтеся про перший електричний трамвай, а також про одного відомого урбаніста та його ноу-хау на Хрещатику.


Унікальний проєкт «Інший ракурс» / «Anderer Blickwinkel» створено організацією Ukrainisches Atelier für Kultur & Sport e. V. та чернівецькою ГО «Українсько-німецьке культурне товариство м.Чернівців» за фінансової підтримки фонду Erinnerung, Verantwortung und Zukunft (EVZ) та Міністерства закордонних справ Німеччини.

 



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла