Веселе дитинство як воно є, або Зося не дасть вам нудьгувати!

 

«Я – Зося з вулиці Котячої! Може, ви хотіли б зі мною познайомитися? Це зовсім  не важко! Просто завітайте до нас у Ломянкі, на вулицю Котячу 5».

Знайомимося з Зосею та її чудовою авторкою!

 Агнєшка Тишка – відома польська письменниця. Авторка пише твори для дітей та підлітків, хоча дорослі читачі також залюбки читають її кумедні, сповнені щирих почуттів та доброго гумору книжки та пригадують своє дитинство.


Агнєшка Тишка народилася в 1968 році у Польщі, закінчила філологічний факультет Варшавського університету та кілька років працювала журналісткою. Писати для дітей авторка вирішила, зіткнувшись з нестачею гарної та якісної літератури для власних доньок (їх у письменниці троє). Серед її творчого доробку – романи, казки, розповіді, радіоспектаклі та театральні сценарії. У 2005 році Тишка отримала престижну літературну нагороду з дитячої літератури імені Корнеля Макушинського за книгу «Троянди в гаражі».



Письменниця написала книги: «Кіт Василь: коти гуляють самі», «Кава для кота», «Про що падає сніг», «Смажені таблетки».

         Найвідомішими творами письменниці стала серія книг «Зося з вулиці Котячої». Це кумедні історії про веселі пригоди дівчинки Зосі та її чудернацької родини.

«Зося з вулиці Котячої»


Хмурики-похмурики, готуйтесь і дрижіть! Зося не дасть вам нудьгувати! Розповідь ведеться від головної героїні, дівчинки Зосі, вона описує все смішно та детально (коли вже треба розказати про собачі купки чи дохлих мишей – то вона прямо про це і говорить). Це дуже класно, адже так світ виглядає більш повним і справжнім. Ви познайомитеся з тіткою Зосі – бешкетною Маліною, двома кузенами – боягузом Михасем і наївним Кшишем, їхнім навіженим старим тер’єром Байроном! А ще є дуже мімішна Маня, яка постійно перекручує слова і це викликає. Ви, читачі, здивуєтесь із того, як Зося заклинає світ, і дізнаєтесь, що з цього виходить. А ще навчитеся всиновляти котів! Також на вас чекає багато несподіванок: конкурс на Павуче Обличчя Року, труп на сходах, танці з пралками і навіть зустріч із таким собі Безпанцировим!


Щиро і відверто дівчинка ділиться з читачами (своїми найкращими друзями), що її хвилює і що до вподоби, що тішить і що засмучує, що дивує і що вражає.

Весела, мила, добра книжка вийшла у відомому видавництві «Школа». «Зося з вулиці Котячої» представлена чудовою і прекрасною українською мовою. Над перекладом працювала талановита перекладачка Ліна Жекова. Книга читається легко, із великим задоволенням, майже на одному подиху. Смішні, оригінальні, чудернацькі маленькі та великі ілюстрації гарно прикрашають книжку та додають грайливості тексту.


Якщо ви вже у захваті від книги Агнєшки Тишки «Зося з вулиці Котячої», тоо вам неодмінно цікаво довідатися продовження непересічних та гумористичних пригод. Тим більше, що на вас чекає детектив.

У фонді Чернігівській обласної бібліотеки для дітей є «Зося з вулиці Котячої»,

«Зося з вулиці Котячої йде по сліду»,

«Зося з вулиці Котячої на канікулах»,

«Зося з вулиці Котячої взимку»,

«Зося з вулиці Котячої навесні»,

«Зося з вулиці Котячої на відпочинку»,

«Зося з вулиці Котячої та великі зміни»,

«Зося з вулиці Котячої в подорожі».               

А «Секретник Зосі з вулиці Котячої» (9 том) бібліотека ще не отримала.


«Секретник Зосі з вулиці Котячої»

Це чудовий подарунок не тільки для шанувальників серії, але й для кожного, хто не любить нудьгувати! Книга містить багато інтерактивних творчих завдань, ідеї для малювання та ворожіння, створення коміксів, розслідувань та різноманітних святкувань. І ще, є місце для анкети друзів і таємних записів. Створюй разом із Зосею власну книжку і добре порозважайся!

Читаємо уривок із книги «Секретник Зосі з вулиці Котячої»:

https://www.yakaboo.ua/ua/sekretnik-zosi-z-vulici-kotjachoi.html#media_popup_fragment

Сьогодні Агнєшка Тишка дуже популярний автор у Польщі та Україні. Серію «Зося з вулиці Котячої» Чернігівська обласна бібліотека для дітей отримала у минулому році. Дівчатам книги відразу сподобалися, але і хлопці не залишилися байдужими. «Зося з вилиці Котячої…» – це чудові книги для підняття настрою

 

Аудіокнига. Агнєшка Тишка «Зося з вулиці Котячої»

https://www.youtube.com/watch?v=DZs8ElrEIjM


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла