Україна офіційно приєдналася до Кіберцентру НАТО (NATO CCDCOE)

 

16 травня 2023 року  у 15-у річницю Центру передового досвіду НАТО у сфері спільної кібероборони у штаб-квартирі підрозділу Альянсу в Талліні (Естонія)  урочисто підняли прапори нових країн-членів – України, Ісландії, Ірландії та Японії.

Підняття прапора України в Центрі НАТО є важливою подією для України, яка вже 447 днів протистоїть повномасштабній війні росії, що використовує в тому числі кіберінструменти для ведення гібридної війни.

Приєднання України до NATO CCDCOE є наступним логічним кроком після багаторічної плідної співпраці з Центром, та стане важливим етапом на шляху членства країни у Північноатлантичному Альянсі.

 «Ми щиро вітаємо нових членів, кожен з яких додасть до роботи CCDCOE цінні практичні знання та досвід. Ми особливо раді бачити тут Україну - це унікальна можливість одночасно зробити внесок в оборону України в жорстокій війні росії і перейняти досвід з поля бою в кіберпросторі для покращення кібербезпеки усіх членів», - сказав міністр оборони Естонії Ханно Певкур під час заходу.

Україна подала заявку щодо приєднання до роботи Центру у серпні 2021 року. На початку березня 2022 року представники 27 держав-членів НАТО прийняли рішення щодо надання Україні статусу країни-учасниці CCDCOE НАТО.

NATO Cooperative Cyber Defence Centre of Excellence (CCDCOE) — кіберцентр НАТО із штаб-квартирою в Талліні, що забезпечує боротьбу з кібератаками й кіберзахист інформаційних систем, а також навчання та підготовку фахівців з кіберзахисту НАТО. Наразі центр налічує 20 учасників – 17 членів НАТО і три країни-партнери.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла