Грай у Spoofy, та отримай диплом кібергероя. Дитяча гра про кібербезпеку

 

Spoofy, дитяча гра про кібербезпеку, тепер доступна українською мовою.

Кібербезпека – важлива тема для всіх, включно для дітей. Майже у всіх дорослих та дітей є смарт-ґаджети, та майже всі можуть вільно користуватись Інтернетом. Незважаючи на те, що більшість соціальних мереж припускають, що їхнім користувачам більше 13 років, зазвичай діти починають використовувати ці послуги значно раніше. Діти грають в Інтернеті, заходять на шкільні форуми, спілкуються із друзями. Саме тому важливо, щоб діти вже з раннього віку розуміли, як слід поводитися в Інтернеті, а також вміли розпізнавати небезпеки.


Гра звертає увагу на три дуже важливі теми:

Інтернет безпосередньо пов'язаний із реальним життям.

Пости в соціальних мережах та поведінка в Інтернеті безпосередньо впливають на нашу повсякденність. Гроші, витрачені онлайн – це справжні гроші, а опубліковані повідомлення у мережі напряму впливають на життя людей. Поведінка в Інтернеті може спричинити численні проблеми. Поняття кібербезпеки включає також розуміння дітьми тих наслідків, які можуть виникнути в результаті користування Інтернетом: можна когось образити, поширити неприємну інформацію або самому стати жертвою злочинців.


Далеко не кожного користувача інтернету можна назвати своїм другом.

В Інтернеті діти стикаються з різними людьми, багато з яких – їхні старі або нові друзі. Проте зустрічається і безліч поганих людей, які не одразу можуть здатися такими. Відповідно, дітям слід уважно ставитися до того, з ким вони спілкуються, обмінюються інформацією та кого додають у друзі. Крім цього, дітям буде корисно якомога раніше дізнатися про те, що в Інтернеті діють численні шахраї.

Зверніться за допомогою до дорослих.

Найчастіше діти не можуть або не хочуть звертатися за допомогою до дорослої людини, тому що бояться чи думають, що батьки не зможуть відповісти на їхні запитання. Однак дорослі мають багатший життєвий досвід, і багато хто з них вже стикався з подібними проблемами в Інтернеті. Тож звертатися до дорослих людей варто!


Spoofy – це чудовий інструмент, який в ігровій формі допоможе підвищити проінформованість школярів на тему ввічливої та дружньої поведінки, навчить аналізувати тексти, уникати небезпечних ситуацій, шукати допомогу, а також стати більш обізнаними у цифровому світі.


Spoofy — це гра-пригода для дітей від 7 до 12 років, у якій потрібно пройти різні рівні та в процесі засвоїти правила онлайн-безпеки.

Школярам пропонують чотири ситуації: у школі, на дні народження, у парку та в бабусі. Кожна з них пояснює правила цифрової поведінки:

Комунікація в Інтернеті

Поширення фотографій

Онлайн-шопінг

Налаштування паролів

Захист від вірусів і скаму

Після успішного проходження гри дитина отримує диплом «кібергероя».

Spoofy не потребує реєстрації й доступна на смартфонах, планшетах та комп’ютерах.

Розпочати гру можна за посиланням у Stories: https://www.spoofy.lt/uk


Онлайн-гру розробила консалтингова група CGI у 2019 році. У 2021 за підтримки Telia вийшла естонська версія. А тепер компанії разом з Office of Electronic Communications  запускають гру українською мовою. Ця гра – благодійний проєкт, у створенні якого взяли участь біженці з України.

Запуск українськомовної версії гри реалізовано за інформаційної підтримки Міністерства цифрової трансформації України та національного проєкту «Дія. Цифрова освіта».


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

Винахідник приносить світло в'язням темряви. Всесвітній день абетки Брайля