З різдвяним пряником по Європі
У
норвезькому місті Берген в найтемніший місяць року з'являється місто з імбирних
пряників як символ щастя і святкового настрою. Цій традиція вже майже двадцять
років. Серед майже двох тисяч експонатів
є зменшені копії людей, будинків, поїздів, кораблів і навіть колеса огляду.
В Торуні
(Польща) існує два музеї, присвячені пряникам. Музей пряників відкрився в
Торуні в 2015 році на колишній пряникової фабриці 19-го століття, що належала
Густаву Уізу, який експортував свої вироби навіть у Японію і Австралію. Гості
можуть побачити історичні пряникові форми й обладнання і дізнатися, як
виготовляються, упаковуються і подаються пряники.
Живий Музей
пряників запрошує відвідувачів на середньовічну кухню, щоб спробувати себе в
якості пекаря під керівництвом майстра пряникової справи і пряникової відьми.
Є ще
легенда, про те, як у Нюрнберзі пекар
зцілив хвору доньку герцога такою випічкою. А Ганс Християн Андерсен
розповідав, як у одному трактирі він вирізав для доньки господаря кілька нових
форм для гри. А вона попросила нові формочки для пряників, і він зробив для неї
формочку танцівниці і солдатика зі шпорами на чоботях.
Тож
випікайте свої улюблені імбирні пряники у яких завгодно формах, з додаванням
інгредієнтів, які смакують вам і насолоджуйтесь ними в ці зимові Різдвяні та
новорічні дні з чаєм чи кавою.
Рецепт:
Вершкове
масло - 110 г
Борошно -
310 г
Крохмал - 40
г
Яйця - 2 шт
Розпушувач -
1 ч.л.
Кориця,
імбир - по 1/2 ч.л.
Мед - 90 г
Цукор - 100
г
Коментарі
Дописати коментар